Anahtar Kelimeler: İntihar vakaları arttı

İntihar vakaları arttı

İntihar vakaları arttı

ÖNEMLİ BİR KONU

Kırıkkale'de artan intihar vakalarının artış nedenlerinin araştırılması amacıyla Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal, Anayasanın 98. ve İç tüzüğün 104 ve 105. Maddeleri uyarınca Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasını teklif etti.

ÖNEMLİ BİR KONU

Kırıkkale CHP Milletvekili Ahmet Önal  yaptığı açıklamasında "Ülkemizde son dönemlerde etkisini hızla gösteren ekonomik kriz sebebiyle her geçen gün işsizlik, yoksulluk daha da artmakta, hayat pahalılığı ve devamında yaşanan sıkıntılar aile birliklerinin de hızla bozulmasına sebep olmaktadır.Döviz kurunda yaşanan artışlar elektrikten doğalgaza; kömürden; mazota, benzine;  undan, yağa, şekere kadar hemen her gün yeni zamlar olarak kendisini göstermektedir.İşsizliğin her geçen gün arttığı, üniversite mezunu gençlerimizin dahi iş bulma ümidini kaybettiği, asgari ücret alan ya da sadece emekli aylığı ile geçinmeye çalışan vatandaşımızın yaşadığı zorluklar beraberinde birçok sorunu da getirmektedir.İntihar nedenleri arasında ekonomik sıkıntılar sebebiyle yaşanan ailevi sorunlar, geçim zorluğu ve psikolojik sıkıntılar da sıkça yer almaktadır. Kayıtlara “mobbing intiharı” olarak geçmese de iş yerinde gördüğü baskı nedeniyle canına kıyanların bulunduğu da bir gerçektir. Bununla birlikte psikolojik tedavi gören vatandaşlarımızın sayılarındaki artış beraberinde gelen intihar vakaları Kırıkkale ilimizde son dönemlerde hızla artış göstermektedir” dedi.

DURUMU ANLATTI

Önal, "19 Kasım 2021 tarihinde Kırıkkale ilimiz Yenimahalle’ de sabah 07.00 sıralarında T.T isimli kişi Şehit Turgay Uygurtaş İlkokulu’nun merdivenlerine kendisini asarak intihar etmiştir. Bu olaydan sadece birkaç gün sonra 02.12.2021 tarihinde Kırıkkale ilimiz Sanayi Mahallesi’ nde korkunç bir aile dramı yaşanmış, 37 yaşındaki E.K isimli bir baba evinde tabancayla intihar etmek istemiş, kendisini yaraladığı gibi silahtan seken kurşun kapı arkasında duran 14 yaşındaki kızı H.K’ nin göğsüne isabet ederek ölümüne yol açmıştır. Umutsuzluk, karamsarlık gibi negatif duygulara sahip kimi bireylerin ekonomik sıkıntılarla birlikte intiharı, acı veren duygu ve düşüncelerden bir kurtuluş yolu olarak görmesi aynı zamanda bir sağlık sorunu olarak ortaya çıkmaktadır. İntiharın uygun müdahale programlarıyla önlenebilir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmesi ve bunun sebeplerinin araştırılarak çözüm üretilmesi aynı zamanda yöneticilerin Anayasal sorumluluğu altındadır. Tüm bu nedenlerle; Kırıkkale ilimizde son birkaç ayda hızla artan intihar vakaları ve bunların nedenlerinin araştırılarak, çözüm yollarının ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli