Anahtar Kelimeler: İllere yağış uyarısı

İllere yağış uyarısı

İllere yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 57 ile yağış konusunda uyarı yaptı.

YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgeleri ile Kırklareli, Çanakkale, Malatya, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan çevrelerinde ve Tekirdağ'ın doğu kesimleri için sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. 57 ile yapılan yağış uyarısında vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

 

İLLERE UYARI YAPILDI

Marmara'da; İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir için uyarı yapıldı. Edirne ve Tekirdağ'ın ise parçalı bulutlu olacağı belirtildi. Meteoroloji Ege Bölgesi'nde 6 il için uyarı yaptı. Bu iller; Muğla, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa. Akdeniz'de ise Kahramanmaraş hariç bölgenin tamamında yağış bekleniyor. Bu iller şöyle sıralandı: Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin ve Osmaniye. İç Anadolu'da ise Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat'ın yağış alması bekleniyor.

 

ŞİDDETLİ OLACAK

Karadeniz'de ise Artvin, Rize, Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'da yağış bekleniyor. Güneydoğu'da yağış beklenmezken Doğu Anadolu'da ise Kars, Ardahan, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetlice esmesi bekleniyor.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli