Anahtar Kelimeler: defa araya geldiler

İlk defa bir araya geldiler

İlk defa bir araya geldiler

İlk defa bir araya geldiler

Hasanoğlan mezunları buluştu

Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler yeni bin buluşma programında bir araya geldiler. Yıllar önce aynı okulu, aynı sıraları paylaşan öğretmenler bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğretmenler anılarını anlatırken adeta o günleri yeniden yaşadılar. Hemen tamamı emekli öğretmenler bir dahaki toplantı için sözleşerek ayrıldılar

ÖĞRETMENLER BULUŞTU

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren eğitim öğretimde söz sahibi olan Ankara Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler geçmiş yılları yâd etmek, eskiye dair anıları tazelemek için bir araya geldiler. Emekli öğretmenler Hanifi Sakallı, Cafer Koçak ve arkadaşlarının organize ettiği Öğretmenevi Mavi Salondaki buluşma yemeğine katılan emekli öğretmenler yemek yiyip eski günleri yâd ettiler.

HASANOĞLAN ANLATILDI

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan eski okul müdürü kendisi de Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Zülfikar Tuncer, Köy Enstitülülerinin Cumhuriyetin kuruluşuyla birlikte Anadolu´da öğretmen gereksinimine önemli katkı sağladığını söyledi. Köy Enstitülülerinin öğretmen yetiştirmede önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Tuncer, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu Hasanoğlan Köy Enstitüsünden mezun olan öğretmenlerin Türkiye´nin aydınlanmasında önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

ATATÜRK´ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA

Türkiye genelinde hemen hemen her ilde, her ilçe ve köyde buradan mezun olan öğretmenlere rastlanabileceğini belirten Tuncer öncelikle öğretmenin Atatürk İlkelerini benimseyen kişiler olduğunu söyledi. Atatürk´ün gösterdiği yolda, işaret ettiği hedefe ulaşmak için çabaladıklarını kaydetti. Eski yıllardan söz eden Tuncer öğretmenlik mesleğinin kutsallığının tartışılmaz olduğunu söyledi.

ESKİ ANILARINI TAZELEDİLER

Tuncer´in konuşmasından sonra öğretmenler bazıları şiir okudu, bazıları öğrencilik yıllarına ait anılarını anlattılar. Birçoğu aynı sınıfı, sıraları paylaşan öğretmenler birbirinden ilginç anılarını anlatırken adeta o yılları yeniden yaşadılar. Gazetemiz Köşe Yazarı, kendisi de Hasanoğlan mezunu olan emekli öğretmen İsmail Dursun Kuzucu ise o yıllara ait kendi bestesi olan şiiriyle büyük alkış aldı. Yaklaşık 150 öğretmenin eşleriyle birlikte katıldığı ve Kırıkkale´de ilk olan yemekli toplantı emekli öğretmen İsmail Dursun Kuzucu´nun sazlı sözlü konseriyle devam etti. Toplantıya katılanlara Nutuk ve ajanda kalem hediye edildi. Toplantı bir dahaki buluşma sözüyle sona erdi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli