Anahtar Kelimeler: İlçede camilere bakım

İlçede camilere bakım

İlçede camilere bakım

Sulakyurt Merkezinde bulunan Camilerde tadilat, tamirat ve yenileme çalışmaları devam ediyor.

TAMİRAT YAPILIYOR

İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada "İlçe merkezinde bulunan Çarşı Cami minaresine yıldırım düşmesi sonucu külahında bulunan cam kısım kırılmış buna ek olarak cami elektrik tesisatı komple yanmıştı. Mahalli imkanlar ve hayırseverlerin desteği ile minare külahı ve elektrik tesisatı yenilendi. Kış aylarında yağışların artmasıyla cami ön kısmında bulunan bahçe çevre düzenlemesi yapılmaya başlanmıştı.

BİLGİ VERİLDİ

Bu bölümde cemaat kayıp düşme tehlikesi yaşamaktaydı bu nedenle hayırseverlerin desteği ve İlçe Müftülüğünün öncülüğü ile caminin önündeki çatı değişmiş, olukları yenilenmiş, karo taşı döşenmişti. Hali hazırda bulunan şadırvan cemaat tam olarak ihtiyaçlarını karşılamamaktadır ve buna ilaveten 11 Haziran 2022 tarihinde Kırıkkale genelinde etkili olan afet neticesinde cami kubbesinde bulunan metal yüzey hasar almış olup herhangi bir afet durumunda vatandaşlara zarar verme ihtimali doğmuştur. İlçe Müftülüğü olarak çarşı camimizde bu problemlerin üstesinden gelmek için çalışmalara başlanmıştır” denildi.

İMKANLAR DAHİLİNDE YAPILIYOR

Açıklamada, "İlçemiz merkezinde bulunan 2015 yapım tarihli Yunus Emre Camimizin dışında bulunan sıvanın dökülmesi neticesinde kış aylarındaki yağışların sonucunda camimizin elektrik tesisatı yanmış kabloları erimiştir. Mahalli imkanlar dahilinde kablolar ve tesisat yenilenmiştir. Ancak sıvanın yenilenmesi gerekmektedir. Mahalli imkanlarımızı seferber edip camimizin sıvasını yenilemek istiyoruz.

ŞEYH ŞAMİİ AÇIKLAMASI

İlçemiz Merkez Şeyh Şamii Camiinde kış aylarında yaşanan soğuklar nedeni ile cemaatimizin ibadetini daha huzurlu yapması ve kış akşamlarında toplu dersler yapabilmeleri amacıyla camimizin dışında bulunan bahçeye 25 metrekarelik ahşap bir oda yapılması planlanmaktadır. Bu oda, yaz ve kış aylarında Kur’an-ı Kerim eğitimi yapılması, çokça ihtiyaç duyulan gençlik faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi ayrıca İlçemizin manevi öncüsü Şeyh Şamii Hazretlerini şehir dışından ziyarete gelecek vatandaşlarımızın da  soluklanabileceği bir mekan olarak planlanmaktadır” denildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false