İkiyüzlülüklerini ilk defa görmüyoruz”

 İkiyüzlülüklerini ilk defa görmüyoruz”

İkiyüzlülüklerini ilk defa görmüyoruz”

 

Çin için protesto!    

Kırıkkale bulunan sivil toplum kuruluşları Memur Sen ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkistan'da hayatını kaybeden soydaşlarımıza yönelik saldırılar protesto edildi.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İlk olarak Anadolu Gençlik Derneği tarafından Nur Camiinde Teravih namazı çıkışı sonrasında Doğu Türkistan`da hayatını kaybeden soydaşlarımız için gıyabi cenaze namazı kılındı. Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kırıkkale Şubesi üyeleri, Nur Camisi önünde teravih namazının ardından toplanarak Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.Platform adına basın açıklaması yapan AGD Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar, 66 yıldır Çin yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin devam ettiğini söyledi.

YAŞAMA HAKKI VAR

Anadolu Gençlik Deneğinin gıyabi cenaze namazının ardından ise Memur Sen üyeleri Hüseyin Kâhya Parkında Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi. Memur Sen üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Oktay Sümer, Memur-Sen olarak, geçtiğimiz yıl Çin Büyükelçiliği önünde iftar yaparak, baskıcı tutumundan dolayı Çin'i protesto ederken, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sesini duyurmuş ve haklı davalarında yanlarında olduğumuzu haykırmıştık. Değerler sendikacılığının bir gereği olarak, insanlığın ortak vicdanına tekrar sesleniyor, insanlık dışı bu uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Her canlının yaşama hakkı bulunduğunu ve yaşama hakkının kutsallığına inanıyoruz” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli