Anahtar Kelimeler: İftarda bir araya geldiler

İftarda bir araya geldiler

İftarda bir araya geldiler

İftarda bir araya geldiler

İyilik sofrası mesajları      

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı münasebetiyle başlatılan İyilik Sofrası” projesi nedeniyle Kırıkkale'deki şehit yakınlarına İl Müftülüğünde iftar verildi. İftarda konuşan Vali Ali Kolat şehit yakınlarının her daim yanlarında olduklarını belirterek Onlarla gönül birliğimiz her zaman devam ediyor. Onlara gönlümüz ve kapımız her zaman açık” ifadesini kullandı.

İFTAR PROGRAMI

İl Müftülüğü tarafından iftar programı düzenlendi. İl Müftülük Binasında düzenlenen iftar programına Vali Ali Kolat'ın yanı sıra İlksen Kolat , Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Bülent Atalay, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kurumlar ve Koordinasyon Daire Başkanı Zeyd Özel, İl Müftüsü Bekir Gerek, davetliler, şehit ve gazi yakınları katıldı.

İYİLİK SOFRASI

Program, Kur'an-ı kerim Tilaveti ile başladı.  Daha sonra, İl Müftülüğü personeli tarafından davetlilere Kaside ve İlahiler seslendirildi. İl Müftüsü Bekir Gerek; Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye de İyilik Sofralarının açıldığını, Kırıkkale de ise bu anlamda Şehit ve Gazi yakınlarıyla birlikte iftar yapıldığını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kurumlar ve Koordinasyon Daire Başkanı Zeyd Özel, hiçbir çocuğun ve yetimin aç ve açıkta kalmalarını istemediklerini, bu sene herkesin bir iyilik yapmasını arzuladıklarını belirtti.

GÖNÜL KAPIMIZ AÇIK

Vali Ali Kolat ise yaptığı konuşmada; İl Müftülüğümüz bu iftarı, şehit ve gazi yakınlarıma düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yemek gerçekten de şehitlerimize, gazilerimize verilen değerin bir anlamda ölçüsüdür. Ayrıca bizim ve Garnizon Komutanlığımızın da bir programı olacak. Dolayısıyla bizler de şehitlerimiz ve gazilerimizle bir arada olmaktan büyük bir haz duyuyoruz. Onlarla gönül birliğimiz her zaman devam ediyor. Onlara gönlümüz ve kapımız her zaman açık. Bu vesileyle, herkese afiyet olsun diyorum. Müftülüğümüze de düzenledikleri bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra program, Mısırlı Kari Muhammed Nasır tarafından okunan Kur'an- Kerim ile son buldu.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli