Anahtar Kelimeler: İdarecilere sağlık semineri

İdarecilere sağlık semineri

İdarecilere sağlık semineri

İdarecilere sağlık semineri

Okulda Sağlığın Korunması ve Geliştirilmesi Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi İlk ve Ortaöğretim okul öğretmenleri ve okul idarecilerine yönelik İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından seminer verildi. Seminere 67 idareci ve 42 öğretmen katıldı. 

SEMİNER DÜZENLENDİ

 Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu´nda verilen eğitimde katılımcılara İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı görev yapmakta olan diş hekimi, diyetisyen, hemşire ve eğitmenlerimiz tarafından Ağız ve Diş Sağlığı ve Koruyucu Uygulamalar, Beslenme Dostu Okul Programı, Beyaz Bayrak Projesi, Organ Bağışı ve Öğrenci Muayene ve İzlemleri konularında bilgiler verildi. Ağız ve Diş Sağlığı ve Koruyucu Uygulamalar konusunda katılımcılara diş dostu beslenme, oral hijyen, florun diş sağlığındaki rolü, dental yaralanmalar, çocuklarda ağız sağlığı gibi konularda eğitim vermiştir. Sunumda, ağız ve diş hastalıklarının, toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa olan etkileri gibi nedenlerden dolayı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edildiği ve mücadelede tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulaması gerektiği vurgulandı. Ülke genelinde, okul programı olarak sürdürülen Ağız ve Diş Sağlığı ve Koruyucu Uygulamaları ve Florlu verik uygulamaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

DUYARLI OLMAYA DAVET EDİLDİ

Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında ise okullarda  ?Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması´ amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde 2010 yılında başlatılan Beslenme Dostu Okul Programı ve çocuk çağında beslenme konularında sunum yapıldı. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesinin amaçlandığı ?Beyaz Bayrak Projesi? konusunda, okul idarecileri, Çevre Sağlığı Teknisyenleri tarafından bilgilendirildi. Müdürlüğü Organ Bağışı Sorumlu Hemşiresi tarafından ise organa ihtiyaç duyma ihtimalinin organ bağışlama ihtimalinden yüksek olduğunun unutulmaması gerekildiği ifade edilerek, Organ Bağışı konusunda duyarlı olmaya davet edildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false