İdam kararına tepki gösterdiler

İdam kararına tepki gösterdiler

İdam kararına tepki gösterdiler

Mursi'ye destek açıklaması

Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararı Kırıkkale`de protesto edildi.

Açıklama yapıldı

İkindi namazının ardından Nur Camisi avlusunda toplanan Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği üyeleri adına açıklama yapan Mahfuz Ayan, Mısır`da hukuksuz şekilde verilen idam kararlarını ve bu kararların alınmasında payı olanları kınadıklarını söyledi. Ayan, darbeci ve cuntacı Mısır yönetiminin maşası hükmündeki Mısır mahkemelerinin aldığı hukuksuz kararlara boyun bükmek, razı olmak ya da sessiz kalmanın bu kararları onamak mahiyetinde olacağını belirtti.

Tepki gösterildi

Mısır mahkemelerinin verdiği "cuntacı" siyasi kararlarla meşruiyetini yitirdiğini ifade eden Ayan, her fırsatta hukuktan ve insan haklarından dem vuran ABD ve Batı ülkelerinin hukuk anlayışının nereye kadar olduğunu bildiklerini söyledi.  Ayan, şunları kaydetti: "Ey zalimler unutmayın ki tüm hesapların üzerinde bir hesap, tüm planların üzerinde bir plan, tüm tuzakların üzerinde çok çetin bir tuzak ve tüm mazlumların tek bir sahibi vardır. Yaşasın zalimler için cehennem, kahrolsun zalim ve cuntacı yönetim, kahrolsun müminlere tuzak kuranlar."



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false