Anahtar Kelimeler: mimarlık sergisi açıldı

İç mimarlık sergisi açıldı

İç mimarlık sergisi açıldı

İç mimarlık sergisi açıldı

Kırıkkale Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından ?İç Mimarlık Proje Sergisi? düzenlendi. 2018-2019 yılı Güz ve Bahar dönemi projelerinden oluşan sergi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat İnanç´ın katılımıyla açıldı.

ÜÇ BOYUTLU ANLATIM YAPILDI

Sergi kapsamında Kırıkkale Türk Evi Yeniden İşlevlendirme, İleri Dönüşüm Projesi ve Aydınlatma Tasarımı başlığı altında projeler sergilendi. Kırıkkale Belediyesi´nin işletmesinde restoran olarak önceden faaliyet gösteren Türk Evi, yeniden işlevlendirilerek öğrenciler tarafından Bilim Merkezi Projesi haline getirildi. Öğrenciler, belirledikleri Bilim Merkezi türleri üzerine temalar geliştirerek öğrenme, uygulama, sosyalleşme, kollektif etkinlikler gerçekleştirme gibi reaktif aktivitelere cevap veren mekân kurguları içeren projelerini, iki ve üç boyutlu anlatımlar ile sonuçlandırdılar.

ÜRÜN TASARIM SÜRECİ

Çağdaş Mobilya Tasarımı dersi kapsamında ise atık malzemelerle ilgili dönüşüm süreçleri incelendi ve atık malzemenin tasarım katkısı ile katma değer kazandığı bir uygulama olan İleri Dönüşüm sureci yürütüldü. Yürütülen çalışma "Senin Atığın Bana Lazım" sloganı ile kolay tanımlanır ve ifade edilir hale getirildi. Öğrenciler hammaddelerini şehir hurdalıklarından temin ettiler ve elde edilen bu hurda parçalar esas alınarak ürün tasarım surecine başladılar. İleri Dönüşüm faaliyeti gereği, atık parçalar üretim amaçlarının dışında bir kullanım ile yeni ve eşsiz birer mobilya parçasına dönüştü. Aydınlatma Tasarımı dersi kapsamında da öğrenciler, dünyaca bilinen ve kabul görmüş mimari yapıları ve sanat akımlarını soyutlayarak birer aydınlatma projesi haline getirdiler.İç Mimarlık Proje Sergisi Kırıkkale Merkez Kütüphanesi Sergi Salonunda 11 Ekim 2019 Cuma gününe kadar ziyaretçilerine açık olacak.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false