Hükümet yarın yine yanıldık diyecek”

 Hükümet yarın yine yanıldık diyecek”

Hükümet yarın yine yanıldık diyecek”

Vurgun'dan iktidara sert tepki!

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı'nın yoğun katılımla açtığı ilk SKM divan toplantısında konuşma yapan Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, bu seçim döneminde bütün algı operasyonlarını bertaraf edeceklerini ve güçlü bir şekilde Meclis'e gireceklerini söyledi.


Vurgun'dan sert açıklamalar

Saadet Partisi'nin durduğu yerin en doğru yer olduğunu ve bugüne kadar milleti hiç yanıltmadıklarını vurgulayan Vurgun, Kürt sorunu var mı yok mu” tartışmasına değinerek, Erbakan Hoca'mız Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının yanlışlıklarını anlattığında, Oğuzhan Asiltürk Bey, bu operasyonların ordu içindeki Amerikan karşıtlarının tasfiyesine yönelik olduğunu söylediğinde, bizi Ergenekoncu ilan edenler şimdi hangi noktadalar? Dün bu davaların savcısı olanlar şimdi aldatılmışlıktan bahsediyorlar. Allah aşkına bu nasıl devlet ciddiyeti, böyle bir şey olabilir mi? Siz ülkeyi beş yıl bu operasyonlarla oyalayın, davanın savcısı olun, sonra kalkıp biz aldatıldık deyin. İyi de bunun hiç mi sorumluluğu yok. Milletin aklıyla dalga geçiliyor. Bu davalarda ve ülkenin uğradığı zarardan birinci derecede hükümet sorumludur” dedi.

AKP zihniyeti sorunu

Ülkedeki sorunların var ya da yok olmasının kıstaslarının kişilere endeksli hale geldiğine ve bunun ileride çok daha vahim sonuçlar doğuracağına işaret eden Vurgun, Kürt sorunu yok” tartışmasına yönelik Bu ülkede 30 yıldan bu yana bir terör sorunu vardı. Bu sorunu ilk olarak AK Parti hükümeti ‘Kürt sorunu' olarak adlandırdı ve buna yönelik çalışmalar yürüttü. Şimdi gelinen noktada ise Kürt sorunu yok deniliyor. Bu nasıl bir devlet ciddiyetidir! Evet, bu ülkede bir sorun var o da sorunları doğru teşhis edemeyen, bunun için de sağlıklı çözümler geliştiremeyen AK Parti zihniyeti sorunudur.

Bağları zayıflatıyor

Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olarak sadece bir siyasi partinin görülmesi başlı başına bir sorundur. Adına Kürt sorunu deyip bu sorunu da sadece bir siyasi partiyi muhatap alarak çözmeye kalkmak ileride telafisi güç hasarlara yol açacaktır. Bu iktidarın yarın kalkıp tıpkı Ergenekon ve Balyoz'da olduğu bu konularda da yanıldık” demesi kaçınılmazdır. Çünkü bu iktidarın tek derdi günü kurtarmaya yöneliktir. Bu da ülkeye fayda getirmiyor, bu yüzden giderek kutuplaşıyoruz, milleti bir ve diri tutan bağlar zayıflatılıyor” şeklinde konuştu.

Milletimiz yoksuldur

Ülkenin asıl sorunlarının gözden modern hokkabazlıkla kaçırıldığını söyleyen Vurgun, devletin resmi rakamlarına göre milletin borç batağında olduğunu kaydetti. Vurgun, 2002 yılında ferdi kredi borçları 6,7 milyar idi, gelinen noktada ise 338 milyar lira. OECD ülkeleri arasında işsiz ve atıl genç nüfus oranında ilk sıradayız. Yoksulluğumuz sürekli borçlandırılarak örtülüyor. Sanal bir güzellik söz konusu. Halkımız bu sanal güzellikle kandırılıyor” dedi.

 

SKM başkanı belli oldu

7 Haziran seçimlerine yönelik tüm hazırlıklarını tamamlayarak Seçim Koordinasyon Merkezleri'ni (SKM) oluşturan Saadet Partisi, Kırıkkale İl SKM Başkanlığına, Belediye Meclis Üyesi Veysel Kutluca getirildi. Kutluca, Saadet Partisi'nin bu seçim döneminde en çok konuşulan parti olacağını, bunun için çok titiz bir çalışma yürüttüklerini söyleyerek, halkımız Saadet'in sürprizlerine hazır olsun” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false