Anahtar Kelimeler: Hububat güldürdü

Hububat yüz güldürdü

Hububat yüz güldürdü

Hububat yüz güldürdü

Bu yıl rekolte iyi çıktı

Kırıkkale´de hasat sezonu tamamlanmak üzere. Hububat rekoltesinin geçen yıllara göre çok daha iyi olduğu bildirildi.

HUBUBAT AÇIKLAMASI

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, il genelindeki bu yılki hububat rekoltesi konusunda bilgiler verdi. Önceki gün milletvekillerinin düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztürk, hububat rekoltesini de açıkladı. Geçen yıl Kırıkkale´de 420 bin ton hububat rekoltesi olmuştu. Bu yıl ise rakamın 490 bine kadar çıktığı açıklandı. Öztürk, hububat rekoltesi konusunda ?Bu yıl çok çok verimli bir yıl yaşadı çiftçilerimiz. Benim de ilgi alanım olduğu için yakından takip ediyorum. İyi bir yıl oldu bu sene. 270 bin ton buğday, 150 bin ton arpa hasadı yapıldı. Mutlu bir yıl geçirdi çiftçilerimiz? dedi.

RAKAMLAR GÜZEL

Elde edilen ürünlerin büyük bölümünün tüccara satıldığını da açıklayan Ötürk, ?Kırıkkale´de elde edilen hububatın yüzde 75´i özel sektöre satıldı. Geri kalanı da, 95 bin ton civarındaki ürünü TMO aldı. Bu yılki ürünlerin yüzde 82´sinin de çok kaliteli olduğu bana bildirildi. Yani ürün kalitesi de çok iyi çıktı bu sene. Geçmiş yıllarda daha çok yemlik olarak satılan buğday kalitesi bu yıl iyi olduğu için ?gurup? diye tabir edilen şekilde yani iyi kalitede satın aldı TMO bu yıl ürünlerin çoğunluğunu. Kalitenin yüzde 20 arttığını görüyoruz. Bu da haliyle fiyatı olumlu etkiliyor. Ürün kalitesi çiftçimize 4-5 bin lira daha fala fayda sağlamış görünüyor? diye konuştu.

NOHUT EKİMİ

Öztürk, Kırıkkale´de bu yıl nohut ekiminin de arttığını söyleyerek, geçen yıllarda 25-30 bin dönüm nohut ekilirken bu yıl 50 bin dönüm nohut ekildiğini ve bunda da verimin iyi olduğunu belirtti.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli