Anahtar Kelimeler: açıklama

Hâlâ bir açıklama yok!

Hâlâ bir açıklama yok!

Hâlâ bir açıklama yok!

Verecek cevabınız mı yok!
Yoksa kafayı kuma mı gömdünüz?

Kırıkkale sizden açıklama bekliyor!

Kırıkkale Belediyesi´nin yabancı firmaya sağladığı yaklaşık 2 milyon liralık kıyak haberinin üzerinden günler geçti ama Belediye´den habere ve skandala yönelik bir açıklama gelmedi.


BELEDİYE NEDEN SESSİZ?
Kırıkkale Belediyesi iddiaya göre yabancı bir firmaya tam anlamıyla skandal bir kıyakta bulundu. Beton bariyer yaptırmak isteyen Belediye, iddiaya göre yeri, malzemeyi, işçiyi temin etti, sadece bunları yapmak için bir firmaya 1 milyon 900 bin lira verdi. Her şeyi kendisine ait olduğu halde yabancı bir firmaya böyle bir nokta atışı ihaleyi veya işi nasıl verdiği merak konusu olan Kırıkkale Belediyesi´nin konuyla ilgili açıklama yapması beklendi ama Belediye skandalı ne üzerine aldı ne de oralı oldu. Ancak Kırıkkale kamuoyu zan altında kalan Belediye´den bu konuda bir açıklama bekliyor.

İŞE DEVA EDİLİYOR!
Skandala rağmen Belediye´nin açıklama yapmak yerine işi yaptırmaya devam ettiği, tüyü bitmemiş yetim hakkını adeta peşkeş çektiği öne sürülüyor. Üstelik işi verdiği firmanın da hiçbir yetki belgesi, lisansı, ruhsatı ve resmi bir tutarlı evrakının bulunmadığı da belirtiliyor. Buna rağmen böyle bir çalışmaya gidilmiş olması da haliyle ?kıyak? ve ?peşkeş? ifadelerini gündeme getiriyor. Belediye´nin cevap hakkını kullanarak bu konuya yönelik kamuoyunu bilgilendirmek için ne gibi bir açıklama yapacağı merak konusu.

İŞTE O HABER?

Yok böyle bir kıyak!

Kırıkkale Belediyesi tarafından beton bariyer yapım işi ile ilgili olarak gerçekleştirilen ihale tam anlamıyla skandal içeriyor.

SKANDAL BİR İHALE
Kırıkkale Belediyesi´nin beton bariyer yapım işi ile ilgili olarak gerçekleştirdiği ihale tam anlamıyla skandal. Belediye´nin yaptıracağı işle ilgili ihale incelendiğinde tüyü bitmemiş yetim hakkının adeta kıyak ve peşkeş çekildiği gözleniyor. İhale şartnamesi, fiyatı, yapım işi, maliyeti ve malzemesi, yeri ve araçları için şartnameye bakıldığında üst üste skandallar zinciri yaşandığı gözleniyor. Hani malzemeler tse garantili olacaktı

HER ŞEY HAZIR ASLINDA
İhalenin bedeli 1 milyon 900 bin lira civarında. İhaleyi yapan firmaya yer ve mekan, araç ve gerek ile malzemeyi Belediye temin ediyor, firma sadece işi yaparak parasını alıyor. Şartnameye göre Belediye işin yapılacağı malzemeler, şantiye ve şantiye araçlarını kendisi temin ediyor. İş için Belediye´ye ait şantiye ve buradaki araçların kullanılacağı görülüyor. İşi ise sadece yapmak kalıyor. Belediye´nin kendisinin yapabileceği işi ihale ile bir firmaya yaptırması skandal olarak ortaya çıkıyor.

TAM BİR KIYAK
Belediye´nin beton bariyer ihalesi işi tam anlamıyla kıyak olarak görülürken, böyle bir ihalenin nasıl yapıldığı merak konusu. İhale ile ilgili şartname ve diğer detaylara ulaşan HABERKALE kamuoyunu hem bilgilendirmek ve hem de konuya dikkat çekmek için haber yapıyor. Böyle bir uygulamanın olmaması gerektiğini söyleyen bir çok kişi ihalenin gerçek anlamda kıyak içerdiğine dikkat çekiyorlar.

KENDİSİ YAPSIN
Şartnameyi inceleyen konunun uzmanları, ?Böyle bir uygulama olamaz. Mekan, araçlar ve malzeme hazır sadece işi yapmak için para veriliyormuş gibi bir durum çıkıyor ortaya ki, şartname bunu gösteriyor. Madem her şey hazır Belediye kendisi yapabilir. Neden her şeyi hazır olan iş için yüklü miktarda para ödensin? diyorlar. Haberin gündeme gelmesiyle birlikte ihalenin de incelemeye alınması bekleniyor. Belediye´nin bu konuda ne gibi bir açıklama yapacağı da merak konusu. HABERKALE olarak gelişmeleri takip ediyoruz.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı