Anahtar Kelimeler: Hizmet birimi açıldı

Hizmet birimi açıldı

Hizmet birimi açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar gibi ana hizmet başlıklarını koordine eden aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu 16 sosyal hizmet merkezinin devrede olduğunu açıkladı.

KIRIKKALE’DE DE AÇILMIŞTI

Bakan Derya Yanık, sosyal hizmetlere erişiminin artırılmasının amaçlandığı bu proje kapsamında, koruma altındaki bireylerin yanı sıra çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların da nitelikli hizmetlere erişebilmesi için sosyal hizmet merkezleri açtıklarını vurguladı. Hatay, İzmir, Mersin, Antalya, Adana, Balıkesir, Düzce, İstanbul, Kırıkkale, Osmaniye ve Aydın’da toplam 16 sosyal hizmet merkezi açtıklarını aktaran Yanık, “Bugün yeni Sosyal Hizmet Merkezlerimizin açılışını yapacağız. Bu merkezlerimizde vatandaşlarımızın uluslararası ve geçici koruma statüsündeki bireylerin sosyal hizmetlere erişimi önündeki engelleri inşallah kaldıracağız. Hedeflerimizin gerçekleştirilmesi doğrultusunda proje ekibimiz gayretle, azimle çalışmalarını sürdürüyorlar. Projedeki her gelişmeyle vatandaşlarımıza ve aynı zamanda uluslararası ve geçici koruma altındaki bireylere yeni hizmetler sunmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

ÖNEMLİ BİR HİZMET BİRİMİ

Bakan Yanık “Sosyal Hizmet Merkezleri çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerle ailelerine yönelik olarak bakanlığımızın mevzuatı çerçevesinde yapılan başvuruların değerlendirilip, gerekli incelemelerin gerçekleştirildiği ve uygun görülen hizmet modellerinin uygulandığı birimlerdir. Aslında Sosyal Hizmet Merkezleri bizim bakanlığımızın çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar gibi ana hizmet başlıklarını sevk ve idare eden koordine eden çok önemli hizmet birimlerimiz. Bu birimlerle yaşam biçimlerinde izlenen farklılaşmanın azaltılması, hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün oluşturduğu sorunlarla baş edebilme, bireylerin katılımcı, üretken ve kendilerine yeterli hale gelebilmeleri amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, destekleyici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerinin yürütülmesini sağlıyoruz” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı