Anahtar Kelimeler: Herkesin merak ettiği soruyu soruyoruz:

Herkesin merak ettiği soruyu soruyoruz:

Herkesin merak ettiği soruyu soruyoruz:

Nereden çıktı bu Atmani?

Kırıkkale’de aday mı yoktu?

 

Neyin nesidir bu iş?

 

Bir de proje açıklamış…!

 

Kırıkkale kamuoyu Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı Deva Partisi’nin Kırıkkale Belediye Başkanı Adem Atmani’yi ve adaylığını konuşuyor. 

 

İLGİNÇ BİR DURUM

Kırıkkale kamuoyu Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı Deva Partisi’nin Kırıkkale Belediye Başkanı Adem Atmani’yi ve adaylığını konuşuyor. Kamuoyu, bunu hem konuşuyor ve hem de sorguluyor. Kırıkkalelilerin kibarlık ve siyasi nezaketini bozmamak için sessiz bir şekilde kulislerde tartıştığı adaylık ve adayla ilgili soruları Haberkale onlar adına soruyor. Bir çok kişi, koca Kırıkkale’de aday kalmamış gibi Urfa’dan Kırıkkale’nin hiç tanımadığı bir ismin aday gösterilmesinin Kırıkkale’ye yönelik siyasi nezaketini merak ediyor. 

 

URFA BİLE ŞAŞIRMIŞ!

Kırıkkale ile hiç alakası olmayan Atmani, geçtiğimiz günlerde yarım günlüğüne Kırıkkale’ye gelerek bir iki basın kuruluşu ve birkaç siyasi parti ziyareti gerçekleştirmişti. Adaylık çalışmasını uzaktan yaptığı gözlenen Atmani, Kırıkkale’yi sanki yakından tanıyormuş gibi bir de sosyal medya aracılığıyla Kırıkkale’nin sorunları ve bunlara yönelik proje ve çözüm açıklamasında bulunmuş. Atmani’nin hiç alakası olmadığı Kırıkkale’den belediye başkanı seçilmesi durumunda nasıl bir iletişim yolu izleyeceği ve ne yapacağı da merak konusu. Urfa kaynaklı yayın kuruluşlarında Atmani’nin Kırıkkale’den daha çok haber olduğu gözleniyor. Urfalıların Atmani’nin Kırıkkale’den aday gösterilmesine şaşırdığı da gözlerden kaçmıyor. Deva Partisi, partinin genel merkezi ve özellikle Genel Başkan Ali Babacan’ın Kırıkkale için yaptığı bu tercih ile Atmani’nin Kırıkkale’den adaylığı ile ilgili kamuoyuna bu konularda ne gibi bir açıklamada bulunacağı merak konusu.

 

PROJELERİ BİLE VAR!

İşte Atmani’nin Kırıkkale için projeleri: 

“Vatandaşın sıklıkla dile getirdiği sorunlar üzerine projeler açıkladığını belirten Atmani Projelerini Sosyal medya hesabından duyurarak  şu sözlere yer verdi: “Göreve geldiğimizde kayıtsız şartsız açıkladığımız projeleri ilk 30 günde başlatacağız Kırıkkale çok vakit kaybetmiş artık kaybedecek vakti bulunmamaktadır.”

* Üniversite öğrencilerinin şehir merkezine entegrasyonunu sağlayacağız.

* Şehir Merkezine 5000 yataklı öğrenci yurdu yapacağız.

* Öğrencilerin şehir merkezine geliş ücretlerini ücretsiz sağlayacağız.

* Alt Yapı ve su problemlerini kalıcı şekilde çözeceğiz. Yapım sürecinde vatandaşın su ihtiyacı depolarla giderilip hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecektir. 

* Çarşamba-Perşembe dahil açık pazar yerlerinin tamamını Kapalı pazar alanları kuracağız.

* Şehir merkezine simgesel olacak dev alışveriş merkezi kuracağız. Otopark bölümünü geniş tutarak otopark sorununu çözeceğiz.

* Yanlış yapılan projeleri düzelteceğiz. Kullanımı ve yerleşimi sorunlu olan 3 köprüyü yeniden revize edeceğiz.

* Belediye kart çıkartıp ihtiyaç sahiplerine ve emeklilere her ay 3000 TL  yatıracağız.

* Öğrencilerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin doğalgaz ve su faturalarına destek sağlayacağız.

* Halk ekmek fabrikası kuracağız.”

 

URFALI KIRIKKALELİYİ KABUL EDER Mİ?

Atmani’nin adaylığını ve projelerini yorumlayan bir çok kişi, “İnsani olarak kendisine bir lafımız yok. Fakat Kırıkkale’de hiç adam kalmamış gibi Urfa’dan birinin aday gösterilmesi elbette ki yadırganacak, en azından eleştirilecek bir durumdur. Bunu partiye ve genel başkana da sormak lazım. Yani bu durum Kırıkkale’ye bir nevi hakaret de sayılabilir. Siyasi nezaketi bozmayalım ama böyle düşünenler de var. Urfa’ya Urfa ile hiç alakası olmayan birini Kırıkkale’den aday gösterseniz acaba Urfalı buna ne der? Orada hiç bulunmamış birinin Urfa’ya aday gösterilmesi siyasi yakışık alır mı? Demek ki parti Kırıkkale için çok önemli değil. Bu işler uzaktan da oluyormuş. Siyaset tükenmişlik sendromu yaşıyor, öyle anlaşılıyor. 

 

ASIL SORUNLAR NELER?

Sonra Kırıkkale ile ilgili sorunlar ve çözümleri ile ilgili projeler. Mesela üniversite öğrencilerinin şehre ücretsiz taşınması. Yani burası ile alakası olmayan bir düşünce. Yenişehir bölgesi öğrenciler için yaşam alanı olmuş. Kimi getireceksiniz Sayın Atmani buraya? Şehir merkezine simgesel alışveriş merkezi örneğin. Nereye nasıl yapılacak? Zaten alışveriş merkezleri ile dolu Kırıkkale. Sanki bu anlamda yoksun bir şehirmiş gibi. Zaten bu ikisi projelerini eleştirmeye yeter. Diğerlerini konuşmaya bile gerek yok. Bu şehrin sorunu öğrenci veya alışveriş merkezi değil. Kendisi şehri dolaşmış olaydı, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı susuzluk, alt yapı bozukluğu, kötü yollar ve kaldırımlar, çirkin görünümlü parklar, temiz olmayan ve pis kokan bir şehre belediyenin servis hizmeti eksikliğinden bahsederdi. Bunlar O’nun için proje sayılır. Bunları varsa ekibi ile konuşsun ve bunlara yönelik çözüm söylesin. Kırıkkale’nin gerçek ihtiyacı belediyenin sağlayamadığı servis hizmetleridir. Kırıkkale ile alakası olmayan biri bunları anlayamaz” yorumunda bulunuyor. 

 

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı