Anahtar Kelimeler: Herkes konuşuyor

Herkes bunu konuşuyor

Herkes bunu konuşuyor

Adalet, Vatanseverlik ve Gerçek!

Nedir bunlar?

 

Siz muhalefet miydiniz?

 

Kim hazırladı bunları?

 

Bu şehir ustasını bulur!

 

Milletle dalga mı geçiyorsunuz?

 

AKP’nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Saygılı açıklandı ve ardından sloganları tartışma konusu oldu.

 

MİLLET BUNU KONUŞUYOR

AKP’nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Saygılı açıklandı ve ardından sloganları tartışma konusu oldu. Zaten çok tartışmalı ve kaoslu bir şekilde aday olan Saygılı’nın yollardaki ekranlarda yayınlanan sloganları herkesin dilinde. Muhalefet partileri, kendi partilileri ve Kırıkkaleliler Saygılı’nın sloganlarını konuşuyor. Peki nedir bu sloganlar? Ekranlarda “Adil Belediyecilik”, “Gerçek Belediyecilik” ve “Vatansever Belediyecilik” sloganları birkaç gündür mesaj olarak yayınlanıyor.

 

SİZ AMATÖRSÜNÜZ

Muhalefet partileri, kendi partilileri ve vatandaşlar Saygılı’ya “Adalet dediğiniz slogan nedir? Siz adil bir belediyecilik mi yaptınız da şimdi bunu vaat ediyorsunuz. Gerçek belediyecilik nedir? Bugüne kadar Kırıkkale’yi bir başkası mı yönetti de siz gelince gerçek belediyeciliği gösterme vaadinde bulunuyorsunuz? Siz muhalefet partisi adayı mısınız? Sonra vatansever belediyecilik nedir? Belediyecilikle vatanseverliğin alakası nedir? Siz vatanseversiniz de diğer partilerin adayı değil mi? Böyle bir ayrım yapılabilir mi? Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz, amatör müsünüz, yoksa millet bizi konuşsun reklamın kötüsü olmaz diyerek bunu mu denemeye çalışıyorsunuz” yorumlarında bulunuyor.

 

AYIP VE REZİL BİR YÖNTEM

Bir çok kişi sadece bu üç slogan nedeniyle bile Saygılı’ya oy verilmemesi gerektiğini ve vermeyeceklerini belirterek, “Saygılı’ya sırf bu üç söylem için bile oy verilmez. Çünkü sanki belediyeyi 10 sene kendisi, on sene de bir başkası, yani 20 sene muhalefet yönetmiş de arkadaş belediyeye talip olmuş gibi düşünüyor anlaşılan. Adaletsiz, gerçeklerden uzak bir yönetim sergiledi. Kırıkkale’nin hali ortada. Susuzluk, alt yapı yok, kibir var, hiçbir öneriyi kabul etmiyor. Şehir pis kokuyor, temiz değil. Çözümü ise yok. Çözümü adalet, gerçek ve vatanseverlik. Böyle vaat olmaz. Yani heybemde bir şey yok demeye getiriyor. Üstelik vatanseverlikle diğer partileri ve adayları da ötekileştirmeye çalışıyor. Bu çok ayıp, rezil ve kırıcı bir yöntem. Bu seçimi bu yolla kazanamaz, kazanamayacak. Bu kesin” diyor.

 

ŞEHİR USTASINI BULUR

Adaylığı belli olunca da ilk beş yılı çıraklık, ikinci beş yılı kalfalık ve kazanırsa şimdiki dönemi de ustalık olarak gördüğünü açıklayan Saygılı’ya seslenen bir çok kişi, “Sezin tabirinizle söyleyecek olursak, çıraklığınız berbattı, kalfalığınız Kırıkkale’yi rezil etti. Ustalığınızı düşünmek bile istemiyoruz. İleriye yönelik hiçbir projeniz olmadığınızı görüyoruz. Dağarcığınızda hiçbir şey yok. Projeniz yok, fikriniz yok, yönteminiz yok, sorunlara çözümünüz yok. Siz böylece kalın en iyisi. Bu şehir ustasını nasıl olsa bulur” yorumunda bulunuyorlar.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu