Anahtar Kelimeler: Herkes bekliyor!

Herkes bunu bekliyor!

Herkes bunu bekliyor!

Bakalım ne çıkacak?

Dar gelirlinin gözü bu kararda!

Türkiye genelinde zamlar dar gelirli bütçelerin belini iyiden iyiye büktü. Dar gelirli ve emeklilik bekleyenler asgari ücret görüşmeleri ve EYT toplantısından çıkacak sonucu merakla bekliyor.

MERAKLA BEKLENİYOR

Türkiye genelinde zamlar dar gelirli bütçelerin belini iyiden iyiye büktü. Dar gelirli ve emeklilik bekleyenler asgari ücret görüşmeleri ve EYT toplantısından çıkacak sonucu merakla bekliyor. Asgari ücretüle geçinen birisi ortalama 2 bin 84 TL maaş alıyor. Bu maaş Ağustos ayından bu yana vergi dilimine dahil olduğu için 167 TL her ay kesiliyor. Kesinti Ocak ayına kadar sürecek. Yani gecen Ocak’ta yapılan zam Ağustos’la birlikte fazlasıyla geri alınıyor. Bir yıl boyunca bir çok ürüne fahiş zamlar da geldi. Asgari ücretliler asgari ücretin en az 4 bin lira olmasını bekliyor.

GEÇİM ÇOK ZOR

Bunun bile yetersiz olacağı konuşuluyor. Emekliler de en düşük maaş olarak 1940 TL alıyor. Onlar da en az 750 TL’lik bir iyileştirme bekliyorlar. Bunun dışındaki zamların beklentileri karşılamayacağı konuşuluyor. Zaten zamlardan sonra piyasaya yapılacak zamlarla verilenlerin kısa sürede geri alınacağı söyleniyor. Öte yandan emeklilikte yaşa takılanlar da emeklilik bekliyor. Kabinenin bu konuda yapacağı toplantılar merakla bekleniyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false