Anahtar Kelimeler: Herkes listeleri konuşuyor

Herkes listeleri konuşuyor!

Herkes listeleri konuşuyor!

Herkes listeleri konuşuyor!

Listeler nasıl yorumlandı?

?Hatır-gönül seçimi?

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Erken Genel Seçim öncesi Milletvekili aday listeleri belirlendi. Kırıkkale´de en çok merak edilen AK Parti Listesi Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir Milliyetçi Hareket Partisi listesi Seyit Ahmet Göçer, Tacettin Silsüpür, Abdullah Pekgöz CHP´nin listesi ise Hasan Biçer, Mustafa Demiral ve Adem Şahin isimlerinden oluştu.

AK PARTİ LİSTESİ

1 Kasım´da yapılacak olan genel seçim öncesinde kulislerde hangi partilerin kimleri aday göstereceği konuşuluyordu. Yüksek Seçim Kurulu´nun kararı gereği siyasi partiler, Milletvekili aday listesini önceki gün saat 17.00´de teslim ettiler. Bu tarihten sonra ise itirazı bulunan adaylar veya aday adayları 15 gün içinde YSK´ya itiraz edebilecekleri belirtildi.  AK Parti´de aday adaylığı müracaatında 27 kişi başvurdu. Kırıkkale İl Başkanlığına gerekse genel merkeze başvuru yaptılar. Kırıkkale´de Atalay sürprizi yaşandı. Atalay Van´dan aday gösterildi. Kırıkkale için belirlenen liste ise olumlu karşılandı.

DEMİR LİSTEYE GİRDİ

Başvuruların tamamlanmasının ardından üst kurul adayları belirlerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başkanlığındaki üst kurulun listelere son şeklini verdiği öğrenildi. Listeler tamamlandıktan sonra dün 17.00´de Yüksek Seçim Kurulu´na sunuldu. YSK´ya sunulan liste şu isimlerden oluştu 7 Haziran´da yapılan seçimin ardından koalisyon hükümetinin kurulmamasıyla birlikte 1 Kasım´da yapılacak olan seçimler için siyasi partiler aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu´na teslim etti. AK Parti listesinin birinci sırasında mevcut milletvekili Ramazan Can, ikinci sırasında geçtiğimiz dönemde de aday olan Abdullah Öztürk, üçüncü sırasında ise; eski il başkanı Mehmet Demir yer aldı.

MHP´DEN SÜRPRİZ LİSTE

Kırıkkale´de 23 Milletvekili aday adayı bulunan Milliyetçi Hareket Partisinde de meraklı bekleyiş dün sabah saatlerinde İl Başkanı Erdal Baloğlu´nun sosyal medya hesabından aday adaylarını duyurması ile sona erdi. MHP´de listenin ilk sırasında geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde de birinci sırada bulunan ve Milletvekili olarak seçilen Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi Seyit Ahmet Göçer oldu. İkinci sıra ise Kırıkkale´de diş hekimliği ile tanınan Tacettin Silsüpür oldu.

ÖZTÜRK ADAY OLMADI

Üçüncü sırada ise avukat Abdullah Pekgöz oldu. Milliyetçi Hareket Partisini listesinde yer almasına kesin gözü ile bakılan ve 7 Haziran seçimlerinde ikinci sırada yer alan Merkez Disiplin Kurulu başkanlığına seçilen Avukat Halil Öztürk olmaması şaşkınlık oluşturdu. Öztürk´ün yanı sıra genç ve dinamik yapısı sosyal medyayı iyi kullanması ile gençlerin ilgi odağı olan Kırıkkale eski Belediye başkanı Hayati Karayol´un oğlu olan Merih Karayol´un liste dışında kalması şaşkınlığı bir kat daha arttırdı.İl Başkanı Erdal Baloğlu  liste hakkında ?İnşallah vatana millete hayırlı olur? demekle yetindi. Halil Öztürk ise aday olmadı. MHP listesi de olumlu karşılandı.

CHP LİSTESİ OLUMLU BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili listesini erken açıklayan partiler arasında yer aldı. Öğle saatlerinde 7 isimin başvurduğu Milletvekili adaylığı sıralaması Avukat Hasan Biçer, Mustafa Demirel ve Adem Şahin isimlerinden oluştu. CHP listesinde dikkat çeken unsur parti tabanına yakın olana isimlerin listede yer alması. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinde Milletvekili listelerini şekillendiği saatlerde sürpriz bir görüşmenin yapıldığı gündeme düştü. Kırıkkale eski Milletvekili Hacı Filiz´in CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin ile bir süre görüştüğü Tekin´in Hacı Filiz´e CHP Kırıkkale 1. Sıra Milletvekili adaylığını teklif ettiği Filiz´in ise bu teklifi kabul etmediği iddia edildi. CHP´nin listesi de olumlu karşılandı ve iddialı olduğu yorumlandı.

HATIR-GÖNÜL SEÇİMİ

Üç partinin arasında geçmesi beklenen seçimde genel olarak partilerin listesi olumlu bulundu. Yöresel dengelerin gözetilerek hazırlandığı gözlenen listelerde Keskin, Oba, Yozgat, Kırşehir ve merkez bölgelerin adayları öne çıktı. Bu bölgeler seçimde büyük çekişme yaşayacaklar. Bölgeleri temsil eden adaylar seçmenlerden oy isteyecek. Bu seçimin bölge gözetilerek hazırlanmış olmasından dolayı ?hatır-gönül? seçimi olacağı konuşuluyor. 



İbrahim Güneş
21.09.2015 15:34:35
Kırşehirliler olarak oyumuz Tacettin Bey´e. Kendisine güveniyoruz. En güçlü olduğu dönemde bize sahip çıkmayan AKP ve Mehmet Demir´e oy çıkmaz bizden

  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli