Anahtar Kelimeler: türlü kaybediyor!

Her türlü kaybediyor!

Her türlü kaybediyor!

Kaybeden kesin de…!

İlk kez halk seçecek

 

İşte anketlerin analizi

 

Biri önde ama…

İki isim çekişiyor…!

 

31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında bey ajans Kırıkkale'de yeni bir anket yapıldı. Yerel basının da yaptığı anketler var. Anketlere göre kaybeden kesin ancak, kazanacak isimler arasında çekişme var.

 

ÜÇÜNCÜ SIRA KESİN GİBİ

MHP’ye yakınlığı ile bilinen Bey Ajans tarafından yapılan bir anketin sonuçları kamuoyunun elinde. Sonuçlara göre AKP’li mevcut Belediye Başkanı Mehmet Saygılı kesinlikle seçimi kaybediyor. Saygılı’nın oy oranı bugüne kadar yapılan anketler içinde ilk kez yüzde 25’i ancak görebilmiş durumda. Daha önceki anketlerde en iyi rakam yüzde 23 idi. 

 

İŞTE ADAYLARIN DURUMU

Ankete göre MHP adayı Harun Ulusoy yüzde 34 ile birinci sırada yer alırken, CHP adayı Ahmet Önal ise yüzde 32 ile ikinci sırada yer alıyor. İyi Parti Adayı Yavuz Kuzucu yüzde 3.4 ile dördüncü sırada, Yeniden Refah Partisi Adayı Muhammet Tekinay yüzde 2.5 ile beşinci sırada, Saadet Partisi adayı Veysel Kutluca ise 0.8 ile altıncı sırada. Diğer kısmında ise yüzde 1.7 oy bulunuyor.

 

İKİ İSİM ÇEKİŞİYOR

Diğer bazı anketlerde birkaç puan CHP adayı Ahmet Önal önde görülürken, MHP adayı Harun Ulusoy ise ikinci sırada yer alıyordu. Aynı durum yerel basın tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan anketlerde de aynı görünüyordu. Kimi ankette Önal, kiminde ise Ulusoy ya önde ya da ikinci sırada yer alıyordu. Bu iki ismin oy oranı yüzde 34 ile 32 arasında sürekli değişiyor.

 

AMERİKAN ŞİRKETİ ANKETİ

Anketlerde dikkat çeken tek şey, AKP adayı Saygılı’nın oylarının hep düşük çıkıyor olması. Bir iddiaya göre AKP’ye yakın bir şirkete yaptırılan ankette Saygılı’nın oyu yüzde 36 çıkmış gibi gösterilmiş. Ancak bunun ne kadar gerçek olduğu tartışılıyor. Amerikan merkezli PEW isimli bir şirket tarafından üç hafta önce yaptırılan ankette de Saygılı yüzde 23 oyla üçüncü sırada yer almıştı. 

 

DETAYLI BİR ARAŞTIRMA

Çok kapsamlı ve mahalle mahalle yapılan ankette adayların tanınırlık ve bilinirlik yüzdeleri bile yer aldı. Hangi mahallenin hangi adaya oy vereceği detaylı bir şekilde ortaya çıkarıldı. Bu ankette de Saygılı yüzde 23 ile üçüncü sırada, Ahmet Önal yüzde 30 ile ikinci sırada ve Harun Ulusoy ise yüzde 33 ile birin8ci sırada yer almıştı. 

 

YEREL BASIN ANKETİ

Yerel basında son yayınlanan ve halen de yayında olan ankete göre de Harun Ulusoy yüzde 46 civarında, Ahmet Önal yüzde 41 civarında, Mehmet Saygılı ise sadece yüzde 5 civarındaki bir oyla dikkat çekiyor. Anketlerin ilk iki sırasında çekişme gözleniyor, üçüncü sırada ise değişiklik yok. Kırıkkale kamuoyu şimdi bu anket sonuçlarını konuyor. 

 

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı