Anahtar Kelimeler: okula kütüphane

Her okula kütüphane

Her okula kütüphane

KÜTÜPHANE AÇIKLAMASI

 

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi sayesinde öğrencilerin bilgiye olan temaslarının kesintiye uğramadan devam ettiğini ve kütüphanelerin bireylerde yaşam boyu öğrenme becerisi kazandırdığını söyledi.

KÜTÜPHANE AÇIKLAMASI

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında Kırıkkale'deki okullarda hummalı bir çalışma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yurt genelindeki okullarda çalışmalara başlanıldı.Kent genelinde de 47 bin 393 öğrencinin eğitim gördüğü okullarda proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise okullarında çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında mevcut kütüphanelerin içerikleri zenginleştirildi, kütüphanesi olmayan 45 okulda ise kütüphane oluşturma çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanmasının ardından tüm okulların tamamı kütüphaneye kavuşturulmuş olacak.

KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" proje çalışmalarının hızla yerine getirildiğini aktaran Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.Okullarda gerekli hazırlıkların kısa sürede yapıldığını belirten Tüfekçi, "Bakanlığımızın talimatlarının ardından okullarımızdaki çalışmalara hızla başladık. Var olan kütüphanelerimizi yeniden gözden geçirdik ve içeriklerini daha da zenginleştirmiş olduk. Kütüphanesi olmayan okullarımızda ise çalışmalarımızı hızlandırdık. Eksiği olan 45 okulumuzda çalışmalar ise tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Önümüzdeki birkaç gün içinde bunları da hazır hale getirdiğimizde il genelindeki tüm okullarımızın tamamı kütüphaneye kavuşmuş, öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false