Anahtar Kelimeler: türlü teröre karşıyız

?Her türlü teröre karşıyız?

?Her türlü teröre karşıyız?

?Her türlü teröre karşıyız?

Teröre tepki açıklaması

TBMM´de HDP Grubunun verdiği öneri aleyhinde söz alan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ?Terör en büyük insanlık suçudur. Birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanları, demokrasimize kastedenleri lanetliyoruz. Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız? diye konuştu.

MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ

Genel Kurula hitap eden Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ?Öncelikle, bugün yaşanan menfur saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Baro Başkanımız, değerli meslektaşımız, barış elçisi Tahir Elçi´ye Allah´tan rahmet diliyoruz; polislerimiz şehit oldu, Allah´tan rahmet diliyoruz; yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. Evet, HDP grup önerisine katılmıyoruz, katılmama gerekçemiz ise bugün Hükûmet programı üzerinde müzakereler devam edecek ve bu müzakereler için de özel gündemle toplanmış bulunmaktayız. Şayet grup önerisi kabul edilirse görüşmelere geçmemiz lazım. O zaman, Hükûmet müzakereleri üzerindeki tartışmaların akıbeti ne olacaktır? Bütün bunları düşünmek lazım. Tabii ki bugün önemli bir gündür. Bugünün manası üzerinde de grup başkan vekillerimiz konuşmak durumundadır?.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

?Netice itibarıyla, terör en büyük insanlık suçudur. Bu saldırıyı lanetliyoruz, her türlü terör eyleminin karşısında olduğumuzu da vurguluyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanları, demokrasimize kastedenleri lanetliyoruz. Kaynağı, söylemi, amacı, adı ne olursa olsun her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız. Hep birlikte, bütün siyasiler olarak da karşısında olmak durumundayız ve mecburiyetindeyiz. Teröre en büyük desteği, terör eylemleri ve terör örgütleri karşısında çifte standartla hareket edenler vermektedir. Daha önce değişik yerlerde askerimize, polisimize, sivil vatandaşımıza, kamu görevlilerimize karşı eylemler olmuştur; hayatını kaybedenler olmuştur, bugün de böyle olmuştur. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; terörün amacı farklı toplum zenginliklerini birbirine düşürmektir. Millet olarak bu saldırıların tümüne karşı olmak durumundayız. Aynı duyarlılıkla ve samimiyetle, aynı insani ve ahlaki duruşla tavrımızı koymalıyız. Terör eylemi, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, geleceğimizi, demokrasimizi hedef almaktadır. Bu saldırılar karşısında göstereceğimiz dayanışma ve kararlılık teröre indireceğimiz en önemli darbe olacaktır. Terörle mücadeleye devam edilecektir?.

HENDEK SİYASETİ!

?Hendekler niye kazılıyor? Evet, hendekleri kazmanın bir gerekçesi olsa gerek. Eğer o hendekler masum insanlarımızı katletmek için bir vesile kılınmaya sağlanıyorsa buna hep beraber karşı durmak durumundayız. Yine, bir yerde bir ibare daha geçiyor: "´Esedullah timi´ adı verilen IŞİD görünümlü bazı unsurların hiçbir hukuki ve insani değere sığmayan eylemleri yüzünden bölge halkı derin bir korku ve endişe içindedir. Bebeklerin, yaşlıların ve kadınların katledildiği bir ülke hâline geldik." diyor grup önerisinde. Evet, 1984´ten beri bu ülke bebeklerin, kadınların ve yaşlıların katledildiği bir ülke hâline geldi. Kim katlediyorsa katletsin, Allah onları lanetlesin, belalarını versin! Ama bugün itibarıyla, konjonktürel olarak "Bu terör bana destek veriyor." diye lanetlememek? Yarın o terörün namluları size de çevrilecektir. Bütün manada, insanlık olarak ve Türkiye´de bütün toplum kenetlenmek durumundayız. Siyaset üstü bir meselede hep beraber, siyasi partiler olarak millî dayanışma içerisinde olmak durumundayız, bütün terörün karşısında olmak durumundayız. Hepimiz Parlamentoda görev yapıyoruz, hepimiz bu millete hizmet etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Dolayısıyla, bütün terörü lanetlemek durumundayız. Terör ayrımı yapmak bizlere yakışır mı arkadaşlar? Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false