Anahtar Kelimeler: reklama izin

Her reklama izin yok!

Her reklama izin yok!

Her reklama izin yok!

 

Belediye açıklama yaptı

Son yıllarda özellikle inşaatların üzerine isim yazılma geleneğinin artması üzerine Kırıkkale Belediyesi harekete geçti. Kırıkkale Belediyesi, dış cephe yaptıran binalarda müteahhit firma veya ısı yalıtım firmalarının reklam pankartlarını binaların duvarlarına asanlara cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

BİNALARDAKİ REKLAMLAR

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Kırıkkale belediyesi ?İlimiz sınırları içerisinde son zamanlarda yapımı tamamlanan yeni yapıların ve mevcut yapıların ısı yalıtım uygulamalarında müteahhit firma veya ısı yalıtım firmalarının yapı dış cephelerinde kendi reklamlarını yaptıkları görülmektedir. Yapılan uygulamalar  kent estetiğini bozmakta ve yapıda hoş olmayan görüntüler meydana getirmektedir. Bulunduğu yapıya ve çevreye hiçbir katkısı olumlu katkısı olmayan bu reklam içerikli uygulamaların kaldırılması hususunda Belediyemiz tarafından karar alınmıştır?

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Açıklamanın devamında ise ?İmar ve Şehircilik Müdürlüğü özellikle müteahhitlerimizin, ısı yalıtımı yapan firmalarımızın ve yapı denetim yetkililerinin bu tip uygulamalarla ilgili özen göstermelerini bildirdi. Kırıkkale Belediyesi İlan ve reklam yönetmeliğinin 8. Maddesi gereğince bu uygulamaların yasak olduğu belirtilmektedir. Gerekli özenin gösterilmediği hallerde Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacaktır? ifadelerine yer verildi.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli