Anahtar Kelimeler: Hepsi Şed Kuşandı

Hepsi Şed Kuşandı

Hepsi Şed Kuşandı

Hepsi Şed Kuşandı

Kırıkkale`de 28`inci Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İl idarecileri, bazı bürokratlar ve siyasetçiler törende şed kuşandı.

 

Tören Yapıldı

Düzenlenen etkinlik programı kapsamında, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Belediyesi`nden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde yapılan programda konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, bu törenlerin ülke için önemli olduğunu söyledi.

 

Ahilik Anlatıldı

Köksal, şu ifadeleri kullandı: "Ahilik sadece bir esnaf teşekkülü değil. Ahilik, 800 yıldan beri kendini koruyabilmiş ve büyüyerek gelmiş bir teşkilat. Ahilik, tek başına bir teşkilat değil, bir sistemdir. Bunun içerisinde yardımlaşma, dayanışma, dürüstlük vardır. Teknolojinin ve sanayileşmenin artmasıyla büyük sanayiler, istihdam yaratan bir sektör olmaktan çıkmış. Koskoca fabrikayı dolaşıyorsunuz ve yürürken içerisinde adam göremiyorsunuz. Her şey robotlarla çalışıyor." Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Köstekli ise yaptığı konuşmada, topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının 800 yıldır sürdüğünü belirterek, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını belirtti. Konuşmaların ardından bir düğün salonunda `Şed Kuşatma Töreni` yapıldı. Törende, katılımcılara etli pilav ikram edildi.



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli