Anahtar Kelimeler: Hepimiz ensar olmalıyız

?Hepimiz ensar olmalıyız?

?Hepimiz ensar olmalıyız?

?Hepimiz ensar olmalıyız?

Öztürk´ten sığınmacılara destek

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Muhacirleri Yardım ve Dayanışma Platformu´nun (KİMYAP) düzenlediği erzak dağıtımına katılarak sığınmacıları evlerinde ziyaret etti.

ÖZTÜRK ZİYARET ETTİ

Öztürk, ailelerin istek ve taleplerini alarak sığınmacılarla yakından ilgilendi. KİMYAP´ın yaptığı bu fedakarlığın takdire şayandan da öte bir durum olduğunu ifade eden Öztürk, "Bu bir sevda. Sizler sevda ile bu işin üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Şahsen böyle bir işi kendimde tarttım, yapmam mümkün değil. Ama bu mücadelenin her zaman yanında olacağım. 14 sivil toplum örgütünün oluşturduğu bu platform özverili bir şekilde günün 24 saati çaba içinde. Bu insanları yaşanabilir bir toplumla entegre etmeliyiz. Bu din kardeşlerimize yüreğimizi açmalıyız ve ´ensar´ olmalıyız." diye konuştu.

300 KOLİ ERZAK DAĞITILDI

KİMYAP´a mültecilere ve ihtiyaç sahibi Kırıkkalelilere dağıtılmak üzere 300 koli erzakın dağıtımına bizzat eşlik eden Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Iraklı, Suriyeli, afgan ve Türk ailelerinin evinde bizzat ziyaret etti. Ailelerin yaşadıkları sıkıntıları, problemleri yerinde inceleyen Öztürk,? KİMYAP´ın yaptığı bu fedakarlık takdire şayandan da ötedir. Gönüllü olarak bu insanların evlerini yaşanabilir hale, karınlarını doyurmak için büyük bir mücadele içerisinde olduklarını gördüm. Bu bir sevda sizler sevda ile bu işin üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Şahsen böyle bir işi kendimde tarttım yapmam mümkün değil. Ama bu mücadelenin her zaman yanında olacağım? ifadesini kullandı.

3 SORUN BİRAN EVVEL ÇÖZÜLMELİ

Gönüllülük esasıyla bu işin ilelebet gitmeyeceğinin aşikar olduğunu söyleyen Milletvekili Öztürk, bu işe devlet ve millet olarak el atılması gerektiğine vurgu yaptı. Bu adımın biran önce atılması gerektiğine dikkat çeken Öztürk, ?Bu durum böyle devam ederse sosyal patlamada yaşanabilir. Bu insanların yaşadıkları ortam sağlık ve sıhhat yönünden bir çoğu olumsuz noktada. Gördüğüm kadarıyla bu insanlar aç, bu insanların çalışma şansları da çok zor, çünkü dilleri yok. Sağlık noktasında bir çok aile sıkıntılı. Paraları yok, dilleri yok, eğitimleri yok. Bu 3 sorun biran önce çözüme kavuşturulması gerekiyor.  Bu konuyu en kısa sürede masaya yatırılması noktasında üzerime düşeni yapacağım? sözlerine yer verdi.

DEVLET DESTEĞİ ŞART

14 sivil toplum örgütünün oluşturduğu bu platform özverili bir şekilde günün 24 saati, çaba içerisinde olduğunu, sosyal medyada yakından takip ettiğini kaydeden Öztürk, ?Sizlere bir şekilde devlet desteği şart. Sizler sahadasınız. Aldığım bilgilerle, gördüklerim arasında çelişkiler var. Resmi rakamların 6 bin olduğunu müşahede ediyoruz. Ama Kırıkkale´nin her caddesinde, her sokağında birkaç mülteci aile oturuyor. 15 kişinin oturduğu bir evi gördüm. Sağlıksız bir ortam. Eve demeye bin şahit lazım. Bu insanlar kira ödüyor. İş güç olmadan devlet desteği olmadan bu işin sonu sıkıntılı olacağını hissediyorum? dedi.

YÜREĞİMİZİ AÇALIM

Gördükleri karşısında kendisi tarafından verilen yardım paketi sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Öztürk, ?Bu konuyu sayın valimiz ve belediye başkanımız, büyük sivil toplum örgütleriyle mutlaka görüşeceğim. Sosyal yardımlaşma ve sosyal konsey yardım noktasında olmalıdırlar. Gönüllü uğraşlar bu işin altından kalkamazlar. Şuanda Kırıkkale halkında da huzursuzlukların olduğunu bizzat müşahede ediyorum. Eğitim noktasında mutlaka bir çözüm bulmalıyız. Bu insanları yaşanabilir bir toplumla entegre etmeliyiz. Bu savaşın uzun seneler süreceği kanaatindeyim. İnşallah biran evvel biter ama bitecek gibi görünmüyor. Bu savaş uluslararası bir savaş, Müslüman kardeşlerimize zulüm savaşıdır. Bu din kardeşlerimize yüreğimizi açmalıyız ve Ensar olmalıyız? dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu