Anahtar Kelimeler: yalan yalan!

Hep yalan, hep yalan!

Hep yalan, hep yalan!

İki farklı açıklama!

Resmi rakam ortada!

 

350 kilometre döşemiş!

 

Bir istihdam, bir de boru yalanı!

 

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile AKP Milletvekili Mustafa Kaplan’ın Roketsan ile ilgili açıklamaları dikkat çekti. İki isimden iki farklı istihdam rakamı geldi. Bu arada şehir susuzluktan kırılırken, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın 350 kilometre su borusu döşediklerine dair haber de dikkatlerden kaçmadı.

 

İSTİHDAM YALANI

Roketsan’ın inşaatı devam ederken, burada istihdam edilecek personel sayısı Cumhurbaşkanlığı evraklarında resmi olarak 460 kişi şeklinde geçiyor. Yani resmi rakam 460 kişilik istihdam. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı bir açıklamasında buradaki istihdamı 5 bin olarak açıklarken, bir başka açıklamasında ise rakamı artırmış ve 10 bin olarak yükseltmiş görünüyor. Kamuoyu siyaseti iktidar mensuplarının artık yalanla yapmaya çalıştığını öne sürüyor. Resmi rakamın 460 kişilik istihdam olduğu Roketsan’da iktidar mensuplarının milleti kandırmak için çareyi yalana başvurmakta gördüğü konuşuluyor. Akp Milletvekili Mustafa Kaplan ise istihdam rakamını bin olarak açıklıyor. 

 

ŞİMDİ DE BORU YALANI

Bir başka dikkat çekici durum ise Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın belediyeye ait çıkarttığı bültendeki ifadeleri oldu. Saygılı bültende su için 350 kilometre boru döşediklerini önü sürüyor. Şehir genelinde böyle bir çalışma görülmezken boruların nereye ne zaman döşendiği merak konusu oldu. Dergiyi gören bir çok kişi, bir çok konuda olduğu gibi Saygılı’nın bu konuda da açık bir yalan ifadeye başvurduğunu düşünüyor. Şehir susuzluktan kırılırken, alt yapı eksikliği nedeniyle bunlar yaşanırken, alt yapıya sanki yatırım yapmış gibi Saygılı’nın böyle bir açıklamada bulunması tepkileri de beraberinde getirmiş görünüyor.

 

 



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı