Anahtar Kelimeler: Hayvancılığa destek

Hayvancılığa destek

Hayvancılığa destek

Hayvancılığa destek

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunularak destek alan “KOP ile Sürdürülebilir Küçükbaş Hayvancılık Projesi” hayat geçiyor. Delice ilçesinde Fadılobası Köyünde uygulanan projede fidan dikimleri gerçekleştiriliyor.

 

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Proje kapsamında yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmaları denetlemek ve incelemelerde bulunmak üzere proje sahasını ziyaret eden İl Müdürü Sırrı Yılmaz burada bir değerlendirme yaparak; “KOP ile Sürdürülebilir Küçükbaş Hayvancılık Projemiz ile 123,4 dekar mera alanında 87.936 adet Bozkır otu (Kochia prostrata) ve 17.600 adet dört yapraklı tuz çalısı (Atriplex canescens) fidanı dikimi gerçekleştiriyoruz. Projemizin toplam bütçesi 286.640,00 TL. Ayrıca proje sahasının etrafının güneş enerjili elektrikli çit sistemi ile. Bu projemiz ile İlimiz için alternatif bir kaba yem kaynağı temin edilmiş olacak.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Projemizde şu an fidan dikim faaliyetleri son aşamaya gelmiş bulunmakta ve kısa zaman içerisinde proje alanında güneş enerjili elektrikli çit sistemi ile ihata yapımına da başlanacak. Bu aşamaların tamamı teknik personellerimizin denetiminde yüklenici firmamız tarafından yürütülüyor. Yakın zamanda tamamlanacak bu Projemizin ilimize ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. İl Müdürü Sırrı Yılmaz’a proje alanındaki incelemeleri sırasında Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Delice Ziraat Odası Başkanı Adem Gökdere, İl Müdürlüğü Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Mikail Dedebali, Fadıl Obası Köyü Muhtarı ve teknik personelleri de eşlik etti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli