Anahtar Kelimeler: Hayvan pazarı kapatıldı

Hayvan pazarı kapatıldı!

Hayvan pazarı kapatıldı!

Hayvan pazarı kapatıldı!

İkinci bir emre kadar kapalı!

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, şap hastalığının daha yaygın hale gelmemesi için, Kırıkkale merkezindeki ruhsatlı canlı hayvan pazarının 26 Kasım 2015 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılmasına karar verildiği açıklandı.  

AÇIKLAMA YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü´nün 2015 yılı ?Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Programı? gereği Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen büyükbaş hayvanların ?Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası? sona erdi. Veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenden oluşan aşılama ekipleriyle İl merkezi ile 8 ilçe merkez ve köylerinde aşılama yapıldığı açıklandı.  Yapılan açıklamaya göre, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2015 yılı sonbahar dönemi aşılama kampanyasında Bakanlığımız tarafından 52.290 adet büyükbaş hayvan programa alınmış olup; 2 ay süren kampanya döneminde 47.333 adet büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı, 32.740 adet hayvan da LSD (Sığır Çiçeği) hastalığına karşı aşılandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce kampanya sonucunda il genelindeki büyükbaş hayvan varlığının %90.52´si Şap Hastalığına; %65.48´i de LSD (Sığır Çiçeği) hastalığına karşı aşılanmıştır? ifadesi kullanıldı.

KAPATILMA GEREKÇESİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ?İl Müdürlüğü olarak hayvan hastalıkları ile etkin bir mücadele yürütmekteyiz. Ekiplerimiz bu alandaki özverili çalışmalarla hastalıkların yaygınlaşmasını önlemektedirler. İlimize haftalık hayvan giriş ve çıkışlarının olması bu kontrol mekanizmasını zora sokmasına rağmen geride bıraktığımız 2 aylık süreç boyunca hayvan sağlığı ekiplerimiz il genelinde köy köy ahırları gezmek suretiyle büyükbaş hayvanları Şap hastalığı ve LSD (Sığır Çiçek) hastalığına karşı aşılamışlardır. Kırıkkale Valiliğimiz Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunca İlimiz merkezindeki hayvan pazarına çevre il ve ilçelerden yoğun bir şekilde hayvan hareketlerinin olması sebebiyle, Şap ve LSD (Sığır Çiçeği) hastalıklarının daha fazla mihrak oluşturmaması ve ilimizde mevcut mihraklarında kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla kordon bölgesi olarak Kırıkkale İl sınırlarının belirlenmesine ve İlimiz merkezindeki ruhsatlı canlı hayvan pazarının 26.11.2015 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılmasına karar verilmiştir? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false