Anahtar Kelimeler: uyarısı geldi

Hava uyarısı geldi

Hava uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kırıkkaleli vatandaşları ani hava değişimlerine karşı uyardı.

UYARI YAPILDI

Kırıkkale'de ağustos ayında hava sıcaklıkları 42 dereceleri gördü. Hava sıcaklıklarının bu hafta itibari ile ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyretmesi bekleniyor. Düşüş yaşanacak illerin başında da Kırıkkale geliyor. Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırıkkale'de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının sonuna gelindi. Bu hafta boyunca sıcaklıklar düşecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklıklarının ani düşmesinden kaynaklı grip gibi hastalıklara karşı Kırıkkaleli vatandaşları uyardı.

 

ANİ DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bu hafta sonu Karadeniz üzerinden gelecek serin havayla birlikte, 10.09.2023 Pazar gününden itibaren bölgemiz genelinde 4 ilå 7 derece azalarak, mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Serin havanın bölge genelinde 15.09.2023 Cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde bölgemize bağlı illerde beklenen günlük en yüksek hava sıcaklıklarının şu şekilde olacağı tahmin ediliyor. 

 

İLLERİN DURUMU

Bartın 28-25 °C

Bolu 25-22 °C

Düzce 28-26 °C

Zonguldak 23-21°C

Karabük 28-25 °C

Çankırı 30-23 °C

Kırıkkale 28-23 °C

 

ÖNEM ARZ EDİYOR

Hava sıcaklıklarının azalmayla birlikte, bölgemizde gece en düşük sıcaklığın da 10 derece ve yer yer altına, ineceği tahmin ediliyor. Sağlık sorunlarına karşı tedbirli olunması ve hava şartlarına uygun kıyafetler tercih edilmesi önem arz ediyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu