Anahtar Kelimeler: böyle olmayacaktı?

Hani böyle olmayacaktı?

Hani böyle olmayacaktı?

Pirinç Fabrikas ı Katarlılara mı satıldı?

 

Fabrika özelleştirildi mi?

Kiralandı diyen de var!

Ramazan Can açıklasın bunu!

Türkiye’nin göz bebeği MKE’ye bağlı fabrikalardan biri olan Pirinç Fabrikası’nın AŞ olmasıyla birlikte özelleştirme kapsamına alındığı öne sürülüyor. İddiaya göre fabrika Katarlılara ya satıldı ya da kiralandı.

ÇOK HAYATİ BİR GELİŞME

Türkiye’nin göz bebeği MKE’ye bağlı fabrikalardan biri olan Pirinç Fabrikası’nın AŞ olmasıyla birlikte özelleştirme kapsamına alındığı öne sürülüyor. İddiaya göre fabrika Azerbaycan ve Katarlılara ya satıldı ya da kiralandı. Kurumun AŞ olmasıyla birlikte gündeme gelen endişeleri Kırıkkale ve Türkiye tek tek yaşamaya başlayacak gibi. Kurumun AŞ olmasıyla birlikte fabrikaların veya atölyelerin hatta tezgah ve bölümlerin tek tek taşerona verileceği öne sürülmüştü. Bu endişeler günlerce dile getirilmiş, ancak iktidar ve özellikle İktidar Milletvekili Ramazan Can yalanlamıştı.

İŞÇİLERE TALİMAT MI VERİLDİ?

Fakat şimdi gelen bilgilere ve iddialara bakılırsa Pirinç Fabrikası’ndan başlamak üzere kurumun fabrikaları ya kiraya veriliyor ya da özelleştirme adı altında satılıyor. İddialara göre Pirinç Fabrikası Katarlılara ya kiralandı ya da satıldı. Çok gizli tutulan bir çalışma yapıldığı öne sürülüyor. Kırıkkale’den gelecek tepkiler nedeniyle konuyla ilgili temas ve görüşmelerin çok gizli yapıldığı bildiriliyor. Fabrika içinde müthiş bir tedirginlik yaşandığı haberleri geliyor. Yine iddiaya göre fabrika el değiştireceği için işçiler başta olmak üzere personele başka fabrikalara geçme talimatı bile verilmiş.

ENDİŞELER GERÇEK Mİ OLUYOR?

Yaşanan bu gelişmeler gündeme gelince kamuoyunun tepkisinin büyük olması bekleniyor. İktidar mensuplarının bu konuda ne açıklaması yapacağı merak konusu. Fabrikalardan gelen bilgilere bakılırsa, kurum AŞ olduktan sonra fabrikalar, atölyeler, bölümler ve hatta tezgahların taşerona verileceği ve hizmet satın alma yöntemine geçileceği kaydediliyor. Kurum AŞ olunca 1300’den fazla personel yaşanacak gelişmeleri bildikleri için başka kurumlara geçiş yapmıştı. Gelinen noktada endişelerin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış gibi görünüyor.

ÖNEMLİ SIR ORTAYA ÇIKACAK

Pirinç Fabrikası MKE’nin en çok kar eden kuruluşlarından birisi olarak biliniyor. Fabrika, mermi kovanı başta olmak üzere silah ve savunma sanayi ile bir çok sektöre pirinç hammaddesi ve mamul üretim yapıyor. Yıllarca kurumun en çok kar eden ve en gözde fabrikası olan Pirinç Fabrikasının bu şekilde elden çıkarılıyor olması tepkileri de beraberinde getirecek gibi görünüyor. Fabrikayı alan kişilerin Türkiye genelinde ne kadar mühimmat kullanıldığına dair en önemli bilgilerden birine sahip olacakları da konuşuluyor. Bunun gizli bir bilgi olduğu ifade edilirken, bu gizli bilginin Katarlıların eline geçeceğinin altı çiziliyor.

AZERİ ORTAK NECİ?

Fabrikayı Azerbaycan ve Katar ortaklığında bir firmanın satın aldığı veya kiraladığı konuşulurken, böyle hayati önemde bir kurumun fabrikasının doğrudan Karatlılara satılmasının tepki çekeceği için işin içine bir de dost ve kardeş ülke Azerbaycan firmasının katıldığı ve tepkilerin bu şekilde önleneceğinin düşünüldüğü vurgulanıyor. ancak ne olursa olsun bir ülkenin önemli bir sırrının başka herhangi bir ülkeye verilmesinin büyük zaafiyet içereceğine dikkat çekiliyor. Bu arada sırada kurumun diğer fabrika, bölüm ve atölyelerinin olduğu da bildiriliyor.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli