Anahtar Kelimeler: Hamsi satış yapıyorlar

Hamsi ile satış yapıyorlar!

Hamsi ile satış yapıyorlar!

Hamsi ile satış yapıyorlar!

 

Bu olmadı işte!

Cumhuriyet Meydanı´nda hamsi şöleni adı altında gıda ürünü satışı yapılması Kırıkkaleli esnafları zora soktu. İl günden itibaren atışları neredeyse durma noktasına gelen esnaflar bağlı bulundukları odalara ateş püskürüyor. Esnaflar ?Şölen adı altında ekmeğimizle oynanıyor? diyorlar.

SATIŞ YAPIYORLAR

Ankara Rizeliler Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanında ?Hamsi şöleni? diye kurulan stantlarda ürün satışı ve lokanta hizmeti verilmesi çevredeki esnafları zora soktu. Açılışını Vali, Belediye Başkanı ve diğer yetkililerin yaptığı etkinliğin ilk gününde birkaç yüz kilo hamsi dağıtıldıktan sonra ekmek, peynir, tereyağı, bal, zeytin, yoğurt, reçel gibi birçok ürünün satışa sunulması zaten ekonomik sıkıntı çeken esnafları zora soktu. Tam bir panayırı andıran Cumhuriyet Meydanında hiçbir denetim yapılmadan lokanta hizmeti verilmesi ise sıkıntıya tuz biber oldu.

TIPKI KERMESG İBİ

Daha öncede ?Kermes? adı altında açılan bu tür etkinliklerden sürekli zarar gördüklerini belirten esnaflar her türlü denetimden uzak böylesi satış yapılmasının etik olarak yanlışlığının yanında ekonomik olarak ta kira ödeyen, personel çalıştıran, vergi veren esnaflara büyük zarar verdiğini belirten esnaflar bağlı bulundukları odaların ne iş yaptığını merak ettiklerini belirtiyorlar. Esnaflar ?Bize kim sahip çıkacak? diye soruyorlar.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli