Anahtar Kelimeler: Hala hesap sorulmadı

?Hala hesap sorulmadı?

?Hala hesap sorulmadı?

?Hala hesap sorulmadı?

?Bir daha yaşanmasın??

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Önal, 1978 yılında Kahramanmaraş´ta yaşanılan ve tarihimize ?Maraş Olayları´ ismiyle geçen olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Yaşanılan bu acıların yüreklerinde olduğunu belirten Önal, ?Bu katliamda hayatını kaybeden canlarımızı bir kez daha anıyoruz? dedi.

BİR DAHA YAŞANMASIN

1978 yılında Kahramanmaraş´ta yaşanılan ve tarihe Maraş Olayları´ ismiyle geçen olaylar hakkında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Önal açıklamalarda bulundu. Önal açıklamasında; ?Ötekileştiren, dışlayan, hor gören, bölen bu tür çağdışı anlayışlara karşı demokrasiye ve hukuka daha fazla sahip çıkılması gerekmektedir. Yakın tarihimizde yaşadığımız ve açık bir yara gibi kanayan bu katliamların bir kez daha yaşanmamasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

HESAP SORULMALI

Önal, ?Olayların sonunda resmi rakamlara göre 105, resmi olmayan rakamlara göre 500´ün üzerinde olduğu belirtilen ve neredeyse tamamı Alevi yurttaşlarımızın canlarına yönelik olarak yapılan bu katliamın sorumlularından hala hesap sorulmamıştır. Ülkemizin 12 Eylül sürecine girmesini hızlandıran bu ve bu gibi katliamların üzerindeki sır perdeleri aralanmadan, yakın tarihimizle yüzlememiz imkansız olacaktır? ifadesinde bulundu.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı