Hacılar'da Kutlu Doğum coşkusu

Hacılar

Hacılar'da Kutlu Doğum coşkusu

Kutlama yapıldı

Hacılar`da Kutlu Doğum Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kasaba halkının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Belediye başkanı Memduh Bağrıaçık ilçe halkına gül ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Yoğun kalım oldu

Hacılar Belediyesinin geleneksel hale getirdiği ve ilçe halkından büyük ilgi gören Kutlu Doğum haftası etkinlikleri belediye binası önündeki kasaba meydanında yapıldı. Etkinliği İl müftüsü Bekir Gerek, Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, Kırıkkale'de yayın yapan yerel gazete sahipleri, kasaba halkı katıldı

Mazhar kılsın

Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrası açılış konuşmasını yapan Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık geleneksel hale getirdikleri kutlu doğum etkinliklerini bu yılda gerçekleştirdikleri söyledi. Kasabada sosyal etkinliklere önem verdiklerini ve imkanları doğrultusunda bu yönde çalışma yaptıkları söyledi. Başkan Bağrıaçık, Bu yılda Kutlu Doğum etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yüce Allah biz kullarını Peygamber Efendimizin Şefaatine, Feyzine ve Bereketine layık ve mazhar kılsın. O`nun ümmeti olduğumuza binlerce kez şükürler olsun” şeklinde konuştu.

Gerek de katıldı

Ardından Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek`de Kutlu Doğumun Önemine ve Peygamber Efendimizin Yüceliğine değinen konuşmasını yaptı. Müftü Gerek Peygamberimiz de `Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim` diye buyurmuştur. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlaki hayatımızın en büyük rehberi hiç şüphesiz ki sevgili Peygamberimizdir. 1444 yıl önce insanlığın, yaratanını, ona karşı kulluğu, mahlukata karşı sevgiyi, saygıyı ve merhameti unuttuğu hatta her türlü şiddetin, kötülüğün, haksızlığın, yalanın, iftiranın, riyanın yapıldığı insanlık şeref ve haysiyetinin onur ve itibarının hiçe sayıldığı, cehalet ve zulmün kol gezdiği bir dönemde sevgili Peygamberimizin doğumu, örnek hayatı ve öğretileri insanlığa doğru inancı, kulluğu ve güzel ahlaki, sevgiyi, saygıyı, merhameti ve şefkati öğretmiştir” ifadesini kullandı

Sema gösterisi yapıldı

Konuşmalardan sonra Belediye Başkan Bağrıaçık etkinliğe katılan kasaba halkına hediyelerini kendi elleriyle dağıttı. Program Semazen Gösterisi ve Hoş Seda İlahi Grubunun İlahileriyle tamamlandı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false