Anahtar Kelimeler: semineri başladı

Hac semineri başladı

Hac semineri başladı

Hac semineri başladı

Hac bilgisi veriliyor

Kırıkkale´den Hacca gidecek hacı adayları için hazırlanan seminerlerin birincisi İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın katılımlarıyla Nur Camii´de verildi.

SEMİNER DÜZENLENİYOR

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, bu kutsal yolculuğun ve haccın en verimli bir şekilde ifa edilmesi için dikkat edilmesi gereken konulara değindi. İhtiyaç olan en önemli üç şeyden birincinin sabır, ikincinin sabır ve üçüncüsünün yine sabır olduğunu ifade ederek, başkalarına karşı anlayışlı ve hoşgörülü olmanın gerekli olduğunu sözlerine ekledi. Haccın ifasında bilinmesi diğer bilgilerin de 4 gün olarak planlanan eğitimde ayrıntılı bir şekilde, uygulamalı olarak anlatılacağını belirterek kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını tebrik etti.

BİLGİLER VERİLİYOR

Bu gün, yarın ve hafta sonu iki gün olmak üzere dört gün boyunca devam edecek olan seminerde yolculuğa çıkmadan önce yapılacak maddi ve manevi hazırlık, bir arada yaşama bilinci, ana hatlarıyla haccın yapılışı, hacdaki semboller ve anlamları, Hz. Peygamber´i (s.a.v.) ziyaret adabı, Mescidi Nebevi vb. konular işlenecektir.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli