Anahtar Kelimeler: HABERKALE YAZMIŞTI

HABERKALE YAZMIŞTI!

HABERKALE YAZMIŞTI!

HABERKALE YAZMIŞTI!

MKE´DE NE KSANDALLAR OLDU!

Sinter Metal´in Basından Saklanan

Düğününe Adeta MKE Çıkarması!

Haberkale bir büyük skandalın kapılarını aralıyor. Skandal o kadar büyük ki, iddiaya göre belki de Cumhuriyet tarihinde MKE´nin en büyük yolsuzluğuna imza atılmış durumda. Konuyu geçen hafta duyurmuştuk. Skandal büyük... İddialara göre 20 milyon dolarlık bir yolsuzluktan bahsediliyor. Cumhuriyet Savcısı duruma el atmış. Emniyet bazı evraklara el koymuş. Olay yargıya intikal etmiş. Devam ediyor.

ADETA ÇIKARMA YAPMIŞLAR

Skandal ise MKE üst yöneticilerinin geçen yıl İstanbul Nisan ayında Çırağan Sarayı´nda ultra lüks bir düğüne katılmaları ile ortaya çıkıyor. Düğün, MKE´den sürekli iş aldığı öğrenilen Sinter Metal´in sahibi Olgun Tanberk´in kızı Tılsım Tanberk´in dünyanın en küçük ama zengin ülkelerinden biri olan Liechtenstein veliaht prensi Rudolf ile evlendiği merasim. İstanbul´da geçen yıl yapılan ve dünya basınından sır gibi saklanan düğünle ilgili Kırıkkale´yi çok yakından ilgilendiren skandaldan söz ediliyor. Çırağan Sarayı´ndaki ultra lüks düğüne MKE yöneticileri adeta çıkarma yapmış.

DÜĞÜNE KATILAN KİŞİLER

Düğüne MKE Genel Müdür Vekili A. D., MKE Maksam Genel Müdürü Yardımcısı O. B, Mühimmat Fabrikası Genel Müdürü Yardımcısı M.E. Y ve eşi katılmış. Dört gün dört gece süren düğünde sosyete lüks oteller ve odalarda ağırlanmış. MKE yöneticileri tüm Avrupa´dan gelen prens ve prensesler dahil 600 seçkin konukla aynı karelerde yer almış. Şişesi 10 bin doların üstündeki şaraplarla kadeh kaldırılmış. Lüks odalarda resimler çekilmiş. Medyadan sır gibi saklanan kutlamalar bir turizm sitesinin Liechtenstein ailesinin İstanbul turunu anlatan haberiyle ortaya çıkmış. Ayrıca düğüne katılanların bu gösterişli merasimi sosyal paylaşım sitelerinde resimlerini yayınlamaları ile de belgelenmiş.

ACABA NELER ELDE ETTİLER?

Prens ve prenseslerin arasında MKE yöneticilerinin ne aradığı, onlarla birlikte bu ultra lüks düğüne nasıl katılabildikleri merak konusu. İşte bu merak bugün yargıya intikal eden olayı ortaya çıkarmış. İddiaya göre adı geçen firma MKE´nin özellikle AR-GE çalışmalarında harcadığı ihalesiz bir çok işi almış. İş miktarı o kadar yükselmiş ki, neredeyse 20 milyon doları bulmuş. Firma MKE yöneticilerini ödüllendirmek için 4 gün süren, eğlence de denebilecek düğünde ağırlamış. MKE yöneticilerinin firma tarafından bu ve benzer işler konusunda ödüllendirildiği ileri sürülüyor. Bunun dışında MKE yöneticilerinin o büyük paralar karşılığında bugüne kadar neler elde ettikleri de merak konusu.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Bu skandal olayla ilgili akıllarda pek çok soru işaretleri var. Bunların başında MKE yöneticilerinin o düğüne neden davet edildikleri geliyor. Firmanın MKE yöneticilerini bu düğüne davet etme nezaketi(!)ni neden gösterdiği de bir başka merak edilen konu. İddiaların doğru olup olmadığının araştırılması gerekiyor. Bugüne kadar bu firma ile ilgili ne tür işler yapıldığı ve miktarı mesela. MKE camiasında bu konu uzun zamandır konuşuluyor. Sorular ise yanıt bekliyor. Skandala imza atanlar ise görevini sürdürüyor. Haberkale konuyu takip ediyor.

HABERKALE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Haberkale bu skandal olayı iki yıl önce gündeme getirmişti. Haberden dolayı Haberkale firma ile mahkemelik oldu. Ancak skandal olayın üzerine gidilmedi. Hatta, skandala adı karışanlar adeta ödüllendirilir gibi bir üst makam sahibi oldular. Skandal devam ediyor. Ancak üzerine kimin gideceği merak konusu. Son yaşanan MPT olayından daha büyük bu skandalla ilgili neler yaşanacağı merak konusu.

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false