Anahtar Kelimeler: Günahlardan kurtulma gecesi

?Günahlardan kurtulma gecesi?

?Günahlardan kurtulma gecesi?

?Günahlardan kurtulma gecesi?

Berat Kandili açıklaması

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Berat Kandili dolayısıyla yazılı basın açıklamasında bulundu.

?KURTULUŞA ERME GECESİ?

Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Berat Kandili dolayısıyla yazılı basın açıklamasında bulundu. Yıldırım, ?Berat: sözlükte kurtuluş, suç ve cezanın affı ve arınma anlamına gelir. Berat; dinimizde günahlardan arınma; Allah´ın rahmetine ve affına nail olma, Allah katında berat etme ve temize çıkma demektir. Bu itibarla Berat gecesi; Mü´minlerin günahlardan kurtulma ve arınmasına vesile olan bir gecedir. Mü´minler için Berat Kandili günahlardan daha çok arınma ve kurtuluşa erme gecesidir? dedi.

KANDİL MESAJI YAYINLADI

Yıldırım, ?Şaban ayının 14. Gününü 15. Gününe bağlayan, yani  10 Mayıs Çarşamba gününü 11 Mayıs Perşembe gününe bağlayan gece ?Berat Kandili?dir. Mü´minler bu gecede ibadet ve taat ile meşgul olup, bir yıllık ömürlerinin muhasebesini yaparak mükemmel bir insan, olgun bir Müslüman olmak için gelecek günlerine ve hayat tarzlarına daha iyi bir düzen vermeye çalışırlar.İslam âleminde Berat gecesinin canlı tutulmasının sebebi; Hz. Peygamber (sav)´in bu gece birçok ashabın ve şühedanın metfun bulunduğu kabristana giderek müminlere ve şehitlere dua etmesinden ve bu gecede çokça ibadet etmesindendir.Hz. Aişe validemizin rivayetine göre; Peygamber Efendimiz (sav), Berat gecesini ibadet ile geçirmiş ve kıldığı namazın secdesinde şöyle dua etmiştir: ?Allah´ım, azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum. Ya Rabbi! Senden yine sana sığıyorum. Sen yücelerden yücesin, Seni layık olduğun şekilde medh-ü sena edemiyorum. Sana layık bir şekilde şükredemiyorum. Sen ancak kendini övdüğün gibisin? dedi.

İSTESİNLER VEREYİM

?Bu dua konusunda Hz. Aişe ile Resul-u Ekrem (S.A.V.) arasında şöyle bir konuşma geçti: Hz. Peygamber: ?Ya Aişe bunları öğrendin mi? Hz. Aişe: Evet, Ya Resulallah öğrendim? dedi. Hz. Peygamber: Bunları hem öğren hem de başkalarına öğret. Zira bunları bana Cebrail (a.s.) öğretti dedi. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu geceyi bizimde ibadet ile geçirmemizi tavsiye etmiş ve şöyle buyurmuştur: ?Şaban ayının 15. gecesini ibadet ile geçirin, gündüzünde oruç tutun. Çünkü Yüce Allah; bu gece güneş doğuncaya kadar dünya semasına rahmeti ile tecelli eder ve şafak sökene kadar, tövbe eden yok mu? Affedeyim. Rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim. Hastalığına şifa isteyen yok mu? Şifa vereyim. Daha ne gibi istekleri varsa, istesinler vereyim? buyurur? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false