Anahtar Kelimeler: Görkemli kurultay

Görkemli kurultay oldu

Görkemli kurultay oldu

Dünya Kırıkkaleli Dernekler Federasyonun 1.Olağan Genel Kurulu Ulus Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Salonunda büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezinde düzenlenen Kurultay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kurultaya yüzlerce Kırıkkaleli hemşehrilerimizin yanı sıra ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı, İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Altınışık, Zafer Partisi Kırıkkale İl Başkanı Salim Duruakan, Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Esra Yılmaz Aksoy ve birçok siyasi parti temsilcileri katıldı.

MEHTER GÖSTERİSİ OLDU

Mehter takımı konserinin ardından açıklamalarda bulunan Federasyon Genel Başkanı Mehmet Ali Yücekaya, “Sivil toplum kuruluşlarının yeri ve önemi dünyada ve ülkemizde önem arzetmektedir. En toplumlar örgütlü toplumlar, dernekler sivil toplum kuruluşlarının en önemli yapı taşlarıdır. Federasyonlar ise derneklerin çatı kuruluşları olarak bir araya getiren kurumsal yapının bütünüdür. En iyi toplumlar örgütlü tolumlardır. Toplumları örgütlemek bir arada tutmak ve kitlesel ve toplumsal yapılar ancak Federasyonların ve derneklerin kolektif çalışmaları ile anlam kazanabilir.

 NÜFUS RAKAMI AÇIKLANDI

Ankara’da nüfusa kayıtlı hemşerilerimizin sayısı 278.791 kişidir. Bununla birlikte hemşerilerimizin 1950’li yılların başından bu yana Ankara’ya göç ederek bir nevi Ankara’yı kendi illeri olması hasebiyle nüfus kayıtlarını Ankara’ya aldırmak suretiyle Kırıkkaleli Hemşehrilerimizin resmi olarak Ankara nüfusuna kayıtlı olmaları Ankara’da yaşayan Kırıkkaleli Hemşerilerimizin nüfusu oldukça düşük göstermektedir. Gayri resmi yaptığımız araştırmalar Ankara’ya gelen bir köyden 100 hanelik bir köyden 45 haneye yakını Ankara nüfusuna kaydolduklarını tespit ettik.Gayri resmi olan nüfus sayımız 500.000 kişidir. Birde Ankara’da ilyetlik bağımız bulanan hısım ve akrabalarımızın hesapladığımızda nüfusumuzun 650.000 kişiye yakın olduğunu düşünüyorum.

EMRİNDE OLACAĞIZ

Ankara’da 36 milletvekilimiz var bir tane Kırıkkaleli Milletvekilimiz yok. Ankara’da merkez ilçelerde ve Ankara’ya bağlı ilçelerde Kırıkkaleli Belediye Başkanımız yok. Ankara’da 1 tane bakan ve bakan yardımcısı üst düzey bürokratımız yok. İş dünyasında ise hemşehrilerimizkendi gayretleri ile bulundukları yeri gelmişlerdir. Federasyonların kurulma amaçlarının yegane sebebi hemşehrilerinive yapısında bulunan dernekleri örgütleyerek siyasette, bürokraside, iş dünyasında bulunan hemşerilerine destek vererek kolektif çalışmalarını sağlamaktır. Unutmayalım ki farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Bugünden sonra siyaset, bürokraside, ticarette hemşehrilerimizinher daim yanında ve emrinde olacağız inşallah.

ÇOK BAŞARILI GEÇTİ

Hemşerilerimize yol olacağız, köprü olacağız, basamak olacağız. 7 gün 24 hemşehrilerimiz emrinde olacağız. Biz Ankara’da siyasette, bürokraside ticarette hemşehrilerimizi örgütleyerek hak ettiği yere taşıma gayretinde olacağız. 20 Mart 2022 tarihi artık Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere tüm ülkemizde ve adımızdanda anlaşılacağı üzere tüm dünyada yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.Çok önemli 20’ye yakın projelerinin olduğunu ve bu projelerin Kırıkkale’ye ve ülkemize çok şey katacağını dile getiren Yücekaya, “İlk projenin Ankara’da başlatacakları Kırıkkale Evi Projesi ile Federasyonun Kurumsal bir yapıya kavuşturulması noktasında hemşerimizindeFederasyonumuza aidat duyusu oluşturulması önem arzetmektedir” dedi. Yücekaya yönetim kurulu üyelerine sahneye davet ederek tek tek tanıttı. Kurultay sonunda Keskin ustalar topluluğu ve Kırıkkaleli ses ve saz sanatçısı Koray Pekdemir konseriyle katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı. Şarkılar ve halaylar eşliğinde Dünya Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi

YÖNETİM KURULU OLUŞTU

Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Federasyon Genel Başkanı  Mehmet Ali Yücekaya, Genel Başkan Vekili Yunus Bozdemir ,Genel Sekreter  Mustafa Erkan Çiçek , Genel Başkan  Yardımcısı Bekir Yiğit, Genel Başkan  Yardımcısı (Dış ilişkilerde Sorumlu) Av. Levent Öcal, Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşlerden Sorumlu )  İhsan Kurtoğlu, Genel Başkan  Yardımcısı (Sağlık İşlerinden Sorumlu) Op. Dr. Adem Akbulut, Genel Başkan  Yardımcısı (Basın ve iletişim) Sadice Kızğın, Genel Başkan  Yardımcısı (Köylere Hiz. götürme ve kırsal ) Şuayip Yücekaya Dernek Başkanı, Genel Başkan  Yardımcısı ( Kültür ve Sanatsal Sor.) Koray Pekdemir , Genel Başkan  Yardımcısı  (Mesleki Kuruluşlar) Tolgahan kılıç, Genel Başkan  Yardımcısı (Siyasi ve Hukuk işleri)  Av. Mustafa Hakan Battaloğlu, Genel Başkan  Yardımcısı (Eğitim ve Öğretim) Prof. Dr. Mustafa Bozdemir, Genel Başkan  Yardımcısı (Halkla İlişkiler)  Musa Begen Dernek Başkanı, Genel Başkan  Yardımcısı (Yerel Yönetimler) Cemil Akbulut , Genel Başkan  Yardımcısı (Esnaf ve Sanatkarlardan)  Hasan Toral, Genel Başkan  Yardımcısı (ARGE) Musa Yurtlu, Disiplin kurulu Başkanı Esra Yılmaz,  Denetim Kurulu Başkanı  Muhtar Sultan Bilecan.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli