Anahtar Kelimeler: Göçmenler gönderiliyor

Göçmenler gönderiliyor

Göçmenler gönderiliyor

Kırıkkale Valiliği kentte yaşayan ve Uluslararası Koruma Statüsünde bulunan yabancılardan 2 bin 508 kişinin ülkelerine gönderildiğini açıkladı.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığınca ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla birlikte, şeffaf ve katılımcı bir süreç izlenerek, “Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu” 04 Nisan 2013 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Ülkesinden ayrılmaya zorlanmış, ayrıldığı ülkeye geri dönemeyen, acil ve geçici koruma bulmak amacıyla kitlesel olarak sınırlarımıza gelen veya sınırlarımızı geçen yabancılara ülkenin dört bir yanında bir süreliğine geçici koruma sağlandı.

VALİLİK BİLGİ VERDİ

Konu ile ilgili Kırıkkale Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "2016-2022 yılları arasında ilimizde Geçici Koruma ve Uluslararası Koruma Statüsünde bulunan yabancılardan 2 bin 508 kişinin "Gönüllü Geri Dönüş" kapsamında ülkelerine çıkış yapmaları sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi. Göç İdaresi Başkalığının çalışmalarıyla düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönüllü geri dönüşünü ve geri dönüş sonrası ülkelerinde yeniden uyumunu amaçlayan “Türkiye’de Ulusal Destekli Gönüllü Geri Dönüş Mekanizmasının Desteklenmesi ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli