?Cumhurbaşkanının hırsı ülkeyi bu kötü dönemde seçime götürüyor?

?Cumhurbaşkanının hırsı ülkeyi bu  kötü dönemde seçime götürüyor?

?Cumhurbaşkanının hırsı ülkeyi bu kötü dönemde seçime götürüyor?

CHP´DEN TEPKİ VAR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Önal, ?Cumhurbaşkanının çözümsüzlük üretme, kendi hırs ve emellerine ulaşma isteği ülkeyi bu kötü dönemde erken seçime yöneltmiştir? dedi.

BU ÜZÜNTÜNÜN TARİFİ YOK

CHP İl Başkanı Önal parti binasında yaptığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Son bir aydır artan terör olayları nedeniyle güvenlik güçlerinin vatan için şehit düştüğünü ifade eden Önal, ?İyi ki onlar var. İçinde vatan sevgisi olan insanların sayesinde biz burada özgürce yaşayabiliyoruz. Kırıkkale´mize de şehitlerimiz geldi. Bu üzüntünün bir tarifi yok. Ben tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır diliyorum. Vatanı için gözünü kırpmadan vücudunun bir parçasını kaybeden gazilerimizi de anıyorum? diye konuştu.

BU DÖNEMDE SEÇİME GİDİLMEMELİ

Yapılan koalisyon görüşmelerini değerlendiren Önal, ?1 aydır partimiz ile AKP arasında koalisyon görüşmeleri yaşanıyor. Partimiz bu süreçte üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir. AKP ne 2 yıllık, ne de 4 yıllık bir hükümetin kurulmasını istemedi. Onların istediği seçim hükümetiydi. Ancak biz bu kötü dönemde, terör olaylarının arttığı, doların 3 liraya geldiği, ihracatın sıfıra indiği bir dönemde erken seçimin yapılmasının doğru olmadığını düşündük? dedi.

TAM ANLAMIYLA GASP

Önal şöyle devam etti: ?AKP´nin uzlaşmaz tavrı ve kendi menfaatlerini ülke ve millet menfaatlerinin üzerinde tutan tavrı nedeniyle koalisyon görüşmelerinden bir hükümet çıkmamıştır. Cumhurbaşkanı ise hükümet kurma yetkisini en çok oyu alan ikinci partiye, yani partimize vermekten kaçınmıştır. Bu tam anlamıyla bir gasptır. Cumhurbaşkanının çözümsüzlük üretme, kendi hırs ve emellerine ulaşma isteği ülkeyi bu kötü dönemde erken seçime yöneltmiştir. Bu süreçte fedakarlıktan kaçınmayan tek parti CHP´dir. MHP´nin tavrı da herkesçe malumdur. Gerek meclis başkanı seçiminde, gerekse AKP´nin sıkıştığı her dönemde AKP´ye olan desteğini esirgememiştir.?

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Kongre sürecinin başladığını sözlerine ekleyen Önal, ?7 Ocak 2015 tarihinde atama ile göreve geldik. Genel merkez ile görüşüp kongre tarihlerimizi öne aldık. Delice İlçe kongresi ile kongre sürecimizi başlatacağız. Kazananın partimiz olacağı bu süreç ile seçimler öncesinde parti örgütlerimiz daha güçlü ve birlik beraberlik havasında bir araya gelecek? şeklinde konuştu.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli