Anahtar Kelimeler: dönüşüme denetim

Geri dönüşüme denetim

Geri dönüşüme denetim

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar ve İl Müdür Yardımcısı Turgut Ünal incelemelerde bulunmak üzere ilimizde faaliyet gösteren Yaman Kardeşler Geri Dönüşüm Tesisine ziyarette bulundu.

DENETİM YAPILDI

Ziyaret esnasında tesis sahibi Bayram Yaman’ dan tesis hakkında bilgiler alındı. Yapılan görüşmede dünyada Corona virüs salgını nedeniyle hammadde tedarikinde sıkıntı yaşandığı bu dönemde, geri dönüşümden elde edilen hammaddelerin her geçen gün daha kıymetli ve önemli hale geldiği, yurt dışından ithal edilen hammaddeler yerine yurt içinden geri dönüşümle elde edilen hammaddelerin kullanımıyla yurtdışına döviz çıkışının önlendiği değerlendirildi.

BİLGİ VERİLDİ

Firma tarafından toplanan plastik poşet, pet şişe, her türlü plastik ve kağıt atıklarının tesiste hammadde haline getirilerek ülke ekonomisine kazandırıldığı dolayısıyla Bakanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılmış olan Sıfır Atık projesinin ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğu bizzat yerinde görülmüş olup devamında yapılan toplantıda ise Sıfır Atık uygulaması, geri dönüşüm sektörü ve mevzuat değişikliği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false