Anahtar Kelimeler: Geçmişimiz değil

Geçmişimiz boş değil

Geçmişimiz boş değil

Geçmişimiz boş değil

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında İslami İlimler Fakültesi tarafından hazırlanan Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilgi Yarışması´nın Ödül Töreni yapıldı. Törene Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mevlüt Erten, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

TÖREN YAPILDI

Törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Mevlüt Erten, fakülte olarak Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilgi Yarışması´nın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı´nın  İslam Medeniyeti´nin dünya medeniyetine yaptığı katkıları anlatmayı amaçladığını belirten Rektör Prof. Dr. Ersan  Aslan, ?Avrupa´nın karanlık çağlar dediği yaklaşık 850 yıllık bir süreç, aslında İslam´ın altın çağını yaşadığı bir dönemdi. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle bu gerçeğin sadece İslami İlimler ve İlahiyat Fakültelerinde değil, tüm Türkiye´de ve dünyada anlatılması hedeflendi ve bu görev de Üniversitemize verildi.

BİLGİLER VERİLDİ

Şu anda dünya çapında yapılan etkinlik sayısı 812´ye ulaştı ve yıl sonuna kadar bu sayının 1000´i geçeceğini tahmin ediyorum. Bu etkinliklerde İslam Medeniyeti´nin bilim insanları, kurumları, teknolojik ürünleri, bilimsel çalışmaları ve dünya medeniyetine katkıları anlatıldı. Bunları anlatmamız, gençlerimizin bu gerçekleri bilmesi gerekiyor. O yüzden bu ayın 21´inde Hindistan Yeni Delhi´de bir organizasyon yapılacak. Malezya´da, Avrupa´nın bazı şehirlerinde, Norveç´ten Cezayir´e kadar Türk ve Müslümanları temsil eden kuruluşlar etkinlikler yaptı. Bizim geçmişimiz boş bir geçmiş değil. Dolayısıyla onunla övünebiliriz. Şimdi siz bunları anlatacaksınız. Yarışmaya giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum? dedi.

GEZİYE GÖTÜRECEK

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ersan  Aslan  yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verdi. Rektör, yarışmada birinci olan Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Taha Yasin Kabataş´a Prof. Dr. Fuat Sezgin´in 5 Ciltlik İslam´da Bilim ve Teknik adlı eserini ve İslam Bilim Tarihi ile ilgili kitapları, aynı puana sahip 2. ve 3.lüğü paylaşan Eğitim Bilimleri Bölümü Öğrencisi Güldane Ağyürek´e 1001 İcat Dünyamızda İslam Mirası adlı eseri ve İslam Bilim Tarihi ile ilgili kitapları, İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Tuğba Nurduhan´a, Prof. Dr. Fuat Sezgin´in İslam Bilim Tarihi adlı eserinin ilk cildini ve İslam Bilim Tarihi ile ilgili kitapları hediye etti.Yarışmaya katılan bütün öğrencilere Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam Bilim Tarihi ile ilgili eserler hediye edildi. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan yarışmaya giren bütün öğrencilerin İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Ursula Sezgin Kütüphanesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocamızın kabrini ziyareti içeren bir geziye götürüleceği müjdesini verdi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli