Anahtar Kelimeler: Gazetecilerle buluştu

Gazetecilerle buluştu

Gazetecilerle buluştu

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan kurumun çalışmaları, planları ve hedefleri konusunda gazetecileri bilgilendirdi.

TOPLANTI YAPTI

Kırıkkale’ye göreve atandığından günümüze kadar çalışmalarına aralıksız devam eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, yaptığı çalışmalarla şehirde turizm ve kültürel alanlarda büyük başarılara imza atmaya başladı. Yerel, ulusal gazete temsilcileri ve muhabirleriyle öğretmen evinde bir araya gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Gencan, "başarılı olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Destek olun birlikte hedefimize çabuk ulaşalım'' dedi.

AÇIKLAMALAR YAPTI

Bir çok konuda bilgi veren  Müdür Gencan, “Olumlu ve olumsuz, istenen ve söylenen soruları aynı gün cevap verdiklerini belirterek, “Bizim kapımız herkese açık. Ekibimle Kırıkkale’nin kültürünü ve turizmini yaşatmak ve geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunda da başarılı olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bize destek olun birlikte başaralım ve hedefimize daha çabuk ulaşalım” dedi.

TARİH CANLANACAK

Kırıkkale’de yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Gencan, “ Karakeçili ilçesinde bulunan Büklükale kazı alanına yakın ve yol üzerinde bulunan Şeker Pancarı Alım Merkezi’nde Selçuklular dönemine ait buluntulara rastlandı. Bu güzel bir gelişme. Bu alanı park haline dönüştüreceğiz. Buraya gelen vatandaşlarımız, bir taraftan dinlenirken bir taraftan tarihle birlikte yaşayacak. Ayrıca Büklükale kazı alanı Hititler, Bizanslılar, Osmanlılar ve Selçuklular ile birlikte birçok uygarlığın yerleşim alanı olduğu görüldü. Buraya bir müze yapılacak. Müzede Büklükale kazı alanından çıkartılan Kırşehir Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde sergilenen eserler getirilecek. Tarih yeniden canlanacak” diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Gencan, “Kültür Merkezi alanının da bulunan oto parka çok büyük Kültür Merkezi yapılacak. Eski Kültür Merkezi ise durmaya devam edecek. Karşısında silah müzesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Bütün bunlar yapıldıktan sonra meydan muhteşem bir görünüme kavuşacak. Kırıkkale’ye gelen vatandaşlar, Kırıkkale’nin tarihi ve güzelliği ile mest olacaklar.”

KÜTÜPHANEYE ULAŞIM

İlçelerde kütüphane eksiği bulunduğunu açıklayan Müdür Gencan, “Buralarda çalışma başlattık. Fakat satın alma ve kiralama yetkimiz bulunmuyor. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Kütüphane bulunmayan ilçelere İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan alanlara kütüphane açıyoruz. İsteyen gençlerimiz spor, isteyen gençlerimiz kütüphaneyi kullanacak. İsteyen gençlerimiz her ikisini de kullanma fırsatı bulacak. Bu çalışma ile gençlerimiz hem spor yapacak, hemde kültür alanında çalışmalara katılacaklar.

KÜTÜPHANE AÇIKLAMASI

Kırıkkale’de ilk defa anne ve bebek kütüphanesi kurulacağı müjdesini veren Gencan, “Farklı bir kütüphane olacak. Minikler bir taraftan oyuncaklarla oynarken, anne ise eğitmenlerin yardımıyla kültürel becerilere sahip olacak. Ayrıca çocuklar büyüdükçe bu eğitimler genişleyecek. Kültürlü ve geleceğe bakış açıları değişecek. Buda çocuğun ve annenin ufuklarının genişlemesine vesile olacak. Bu çalışma anne ve çocuğa büyük değerler katacak.

MÜZE AÇIKLAMASI

Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Endüstri Meslek Lisesi’nin devrinin kendilerine geçtiğini açıklayan Gencan, “Eski Valimiz Yunus Sezer’in büyük çalışmasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde bulunan  Endüstri Meslek Lisesi, müze yapılması için bizim bünyemize geçti. Buraya arkeoloji ve etnografya müzesi oluşacak. Sanat galerisi içinde mevcut olacak. Bizim değerimiz olan Rahmi Pehlivanlı burada ismi olacak. Geçtiğimiz aylarda Kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı anısına bir program düzenledik. Çok güzel oldu.İnşallah yeni çalışmalar ve projelerimiz olacak” dedi.

ÇALIŞMA AÇIKLAMASI

Toplantıda Gencan, Hacı Taşan, Çeşnigir Köprüsü ve mesire alanı, Oba Köy, türbeler, tarihi camiler, Dinek Dağı Alanı, Sulu Mağara, Lavanta Bahçesi ve Taş Mektep hakkında geniş bilgiler verdi. Gencan, Kırıkkale’nin turizm ve kültürel alanda daha da büyümesi ve gelişmesi için var güçleriyle çalışmaya devam edecekleri sözünü verdi. Konuşmanın ardından hatıra fotoğrafı çekinildi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli