Anahtar Kelimeler: Faturalar yakıyor!

Faturalar can yakıyor!

Faturalar can yakıyor!

Zamdan önce zam geldi!

Ne anladık ki bu işten?

 

Maaşın üçte ikisi gitti…!

 

Fatura zammı önce geldi!

 

“Hacı emmi eşeğe bindi,

Ayakları yine yere değiyor!”

 

Hükümet asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yaptı ancak, bu zamdan önce faturalar ve ve işyerlerine zamlı gelmeye başladı.

 

FATURALAR İYİCE KABARDI

Hükümet asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yaptı ancak, bu zamdan önce faturalar ve ve işyerlerine zamlı gelmeye başladı. 4 kişilik bir hanenin doğalgaz faturası ortalama 1200 lira geliyor. Geçen sene bu rakamın en fazla 600 lira olduğu belirtiliyor. Aynı evin elektrik faturası ise 440 lira gelmiş durumda. Geçen yıl bu evin elektrik faturasının en fazla 170 lira o da zamlı tarifeden geldiği ifade ediliyor. Suya da yüzde 80 gibi fahiş bir zam yapılırken, aynı eve su faturası bu ay 170 lira gelmiş durumda. Aynı evin geçen seneki su faturasının en fazla 70-80 lira olduğu vurgulanıyor.

 

MAAŞ ZAMMININ ANLAMI KALMADI

Bu duruma isyan eden bir çok kişi, “Maaşlara zam yapıldı ancak keşki yapılmasaydı. Çünkü başımıza geleceği biliyoruz. Maaş zammını almadan faturalar zamlı geldi. Bir emeklinin maaşının üçte biri fatura zamlarına gitti. Asgari ücretlinin de zamlı maaşının beşte biri faturalara gidiyor. Bununla geçinmez mümkün değil. Biz ne anladık ki bu işten? Zamdan önce zam geldi. Zamla beraber zam geldi. Bi kazancımız olmadı. Sanki maaşlara zam yapıldı. Maaşlara zam yaparken ya da iyileştirme yaparken, öbür yandan başka şeylere zam yapılmayacaktı ki bunun bir anlamı olacaktı. Maaş zammının hiçbir anlamı kalmadı. Anadolu’da bir laf vardır tam da bu duruma göre: Hacı emmi eşeğe bindi, ayakları yine yere değiyor. Bu hükümetin yaptığı tam da bu” diyorlar. 

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu