Anahtar Kelimeler: denetimi

Fast Food denetimi

Fast Food denetimi

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı ekipler yeni yılda da gıda işletmelerine yönelik denetimlerine devam ediyor. Gıda ve Yem Şubesi ekipleri Kırıkkale’de fast-food tarzı toplu tüketim işletmelerinde denetimlerde bulundu.

DENETİM YAPTILAR

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Denetim ekipleri tarafından Kırıkkale genelinde Kızartmada Kullanılmakta Olan Katı ve Sıvı Yağlar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereğince 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan fast-food tarzı toplu tüketim işletmelerinde resmi kontroller gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde, kızartmalarda kullanılan katı ve sıvı yağların polar madde, asit sayısı ve kızartma yağ sıcaklığı kriterleri ölçülerek mevzuata uymayan durumlarda numuneler alınmaktadır. Güvenilir gıdaya ulaşmak ve tüketici sağlığının korunması amacıyla tüm alanlara yönelik denetimler devam etmektedir.

 

DENETİM AÇIKLAMASI

Yapılan denetimlerle ilgili yapılan açıklamada “Özellikle fast food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak amacıyla kızartma yağlarına yönelik denetimler gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımız olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 174 Gıda Hattını aramaktan çekinmesinler. Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem teşkil etmektedir. Ayrıca hem işletmelerimize hem de vatandaşlarımıza atık yağların çevreye vereceği zararı düşünerek bunların geri dönüşümünü sağlamaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı