Anahtar Kelimeler: etmek önemli

Fark etmek çok önemli

Fark etmek çok önemli

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerine madde bağımlılığı ile mücadele semineri verdi.

 

TOPLANTI YAPTILAR

Madde bağımlılığı ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda detaylı bilgilerin verildiği seminerde “Bağımlı olmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahale hayat kurtarır” ifadelerini kullanıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında başlattığı bilgilendirme seminerleri basın mensupları ile devam etti. Kırıkkale’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla Emniyet Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleşen seminerde Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu. 

 

SORUNLAR ANLATILDI

Uyuşturucu madde nedir? Belirli miktarda alındığında, kişinin merkezi sinir sistemine etki ederek, akli, fiziki ve psikolojik dengesini bozan, kişi ve toplum içerisinde ekonomik ve sosyal çöküntü meydana getiren, alışkanlık ve bağımlılık yapan, kullanılması, bulundurulması, üretilmesi ve satışının kanunlarla yasaklandığı maddelere uyuşturucu madde denir. İnsanın yaşamına devam edebilmesi için gerekli olmayan, fakat vücuduyla tanıştırdıktan sonra da ihtiyacıymış gibi o maddeyi alıp kullanması ve devamın da da bu maddeyi bırakamaması durumuna madde bağımlılığı denir. Uyuşturucuya başlama nedenleri, merak etkisi, arkadaş ısrarı, özenme, kişisel sorunlar, ailesel sorunlar, eğlence amaçlı nedenler.

 

BAĞIMLILIK DÖNGÜSÜ

Maddeye karşı oluşan merak ya da sosyal çevresinin baskısıyla madde kullanmaya başlayan kişi, ilk kullanımda kısmi bir pişmanlık yaşasa da bir kere kullanmanın bağımlılığa yol açmayacağını ve isterse kullanmayı bırakabileceğini düşünür. Maddeyi kullandığı ortamda tekrar bulunma, yaşadığı sahte iyi oluş halini tekrarlama isteği gibi durumlardan dolayı maddeyi yeniden denemeyi ister ve bir süre sonra kendini kontrol edemez hale gelir. Böylece bağımlı kişi; AIDS, Frengi, Verem, Hepatit B ve Hepatit C, Kanser, Kangren gibi birçok ölümcül hastalığa kapılma riski artar. Kullandığı maddeler vücudunun savunma mekanizmasını yok edip bağışıklık sistemini zayıflatır. Maddeyi alabilmek için önce mevcut parasını bitirir. Çevresindeki insanların değerli eşyalarını ve paralarını çalmaya başlar.

 

MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ

Uyuşturucu sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak toplumları zayıf düşüren nedenlerden biridir. Uyuşturucu sorunu, özellikle genç nesilleri tehdit ederek toplumların geleceğine zarar verir. Terör örgütleri ve diğer suç kartellerinin önemli bir finans kaynağıdır. Bunun için bağımlı olmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahale hayat kurtarır” ifadelerine yer verildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false