Fakülte sayısı 12'ye yükseldi”

 Fakülte sayısı 12

Fakülte sayısı 12'ye yükseldi”

Törende açıklama yapıldı  

Kırıkkale Üniversitesi mezuniyet coşkusu yine Başpınar Stadyumu'nda yaşandı. 10 bin 638 öğrencinin mezuniyetlerinin kutlandığı törende, mutluluk ve hüzün dolu anlar yaşandı. Öğrencilerin aynı anda keplerini fırlatması renkli görüntüler oluşturdu. Mezuniyet töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız üniversitenin 1992 yılında eğitim öğretime başladığını ifade etti. Yıldız, önümüzdeki öğretim yılı içerisinde fakülte sayısının 10'dan 12'ye çıktığını söyledi.

TÖREN YAPILDI

Tören renkli görüntülere sahne olurken öğrenci ve veliler duygu dolu anlar yaşadı. Çocuklarının mezuniyetinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden aileler, eğitimlerini tamamlayan çocuklarından gurur duyduklarını belirttiler. Kendi bölümlerinde ve fakültelerinde dereceye girenlere ödüllerin verildiği programda vali vekili Rıfat Ata,  Kırıkkale üniversitesinden ayrılmanın mezun olmanın sevincini birlikte yaşıyorsunuz. Geleceğimizin aydınlık gençlerine eğitim veren öğretim görevlilerine teşekkür ederiz.  Gerek ilimizden ilçelerden ülkemizin dört bir köşesinden ilimize gelen velilerimize üzerinde titrediğiniz evlatlarınızla feda karlıktan kaçınmadığınız çocuklarınızı yalnız bırakmadınız. Çocuklarımızın hepsi hayırlı bir yurttaş olacaktır onlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.

GELECEK SİZLERİN

Diplomalı işsizler ordusunda şer almamaları gerektiğini belirten Ata, Almış olduğunuz diploma çok şeydir ama çok şey değildir diplomalı işsiz ordusuna katılmamak için sizlere büyük görev düşüyor önünüzdeki sınavlara hazırlanarak özel veya amuda görev alacaksınız. Bu konuda inandığınız ve sevdiğiniz işleri yapın, rüzgarın esiri olmayın ülke toplum sorunlarına karşı daime duyarlı olmalısınız çünkü ülkemizin geleceğinde sizler olacaksınız” dedi.

Kırıkkale7den uğurlama

Üniversite hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, üniversitenin 1992 yılında eğitim öğretime başladığını ifade etti. Yıldız Tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Öğretim elemanlarımız sizlerin kıymetli varlıklarınıza engin bilgileriyle davranışlarıyla onlara iyi insan olmayı iyi kariyere sahip olma yolunu gösterdiler. Bugün bizim için, öğrencilerimiz, aileleri ve şehrimiz için çok önemli ve heyecanlı bir gün. Geleceğimizin güvencesi, ülkemizin gözbebeği 5.883 ön lisans, 4.755 lisans düzeyinde olmak üzere toplam 10.638 öğrencimiz son yıllarını tamamladı ve mezun olma durumuna geldi. Bu öğrencilerimizi bugün Üniversitemizden, Kırıkkale'mizden uğurluyoruz. Sınavları devam eden öğrencilerimize başarılar diliyorum.” İfadelerini kulandı.

8 BİN YENİ ÖĞRENCİ BEKLİYORUZ

Önümüzdeki öğretim yılına fakülte sayısının 10'dan 12'ye çıktığını belirten Yıldız, Geçen yıl kurduğumuz İslami İlimler Fakültemiz gelecek öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz kapatılarak bu yıl içinde kurulan Spor Bilimleri Fakültemiz mevcut bölümlerine Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü de ekleyerek yoluna devam ediyor. Bu 2 fakülte yanında Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Aktüerya, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Sosyal Hizmet bölümleri ilk defa öğrenci alacaklar. Böylece, önümüzdeki yıl diploma programı sayımız (48'i lisans, 38'i ön lisans olmak üzere) toplam 86'ya çıkmış olacak. Mezun ederek uğurladığımız bu kıymetli evlatlarımızın yerine 2015-2016 öğretim yılında 7446'sı ön lisans ve lisans olmak üzere  yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile birlikte 8.000'e yakın yeni öğrenci bekliyoruz” şeklinde konuştu

BİLİMSEL YAYIN AÇIKLAMASI

Yıldız yaptığı konuşmada, Üniversitemiz, yeni faaliyete geçen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi ile birlikte 2 hastane ve diş hekimliği hizmetleri ile şehrimize, bölgemize sağlık hizmeti sunuyor. Ayrıca, oluşturduğumuz merkez ve birimlerle şehrimiz insanına meslek kazandıran kurslar düzenliyor, nitelikli işgücü oluşturulmasına katkı sağlayarak istihdam imkanlarının artmasına ön ayak oluyor. Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarıyla ilimize ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Öğretim elemanlarımız, Üniversitemiz ve dış kaynaklarla desteklenen çok sayıda bilimsel projeyi başarı ile yürütüyor, nitelikli bilimsel yayınlar yapıyor” diye konuştu.

BİZİ HABERDAR EDİN

Yıldız yaptığı konuşmada şu ifadeleri kulandı, Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak, en önemli gücümüz olacaksınız. Mezun olmak büyük başarıdır. Ancak, sizi daha zorlu bir hayat mücadelesi bekliyor. Eğitime ve mücadeleye hayat mektebinde devam edeceksiniz. Önceki mezun ve mensuplarımız gibi sizin de başarılı olacağınıza, bizim için, aileniz için, ülkemiz için övünç kaynağı olacağınıza inanıyoruz. Kırıkkale Üniversitesi büyük bir ailedir. Sizler de bu ailenin seçkin bir mensubusunuz. Bizimle ve birbirinizle irtibatınızı kesmeyiniz. Başarılarınız hem bize hem de mevcut öğrencilerimize motivasyon kaynağı olacaktır. Bunun için buradan ayrılmadan mezun bilgi sistemimize mutlaka kaydolun. Bu yolla başarılarınızdan bizi haberdar edin” dedi.  Yıldız'ın konuşmasının ardından ise 10.638 öğrenci hep birlikte keplerini hava fırlatarak mezuniyet coşkusun yaşadılar. Mezuniyet programı Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından verilen konser ile son buldu.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı