Anahtar Kelimeler: yuvan olsun

Evim yuvan olsun

Evim yuvan olsun

Depremzedelere yardım ve yardımların sevk koordinasyonu toplantısı Kırıkkale Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında yapıldı.

 

TOPLANTI YAPILDI

Yapılan toplantıda ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere başlatılan Evim Yuvan Olsun projesi kapsamında yapılacak çalışmalar görüşüldü. Kırıkkale valiliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali V. Ahmet Sait Kurnaz, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda Kırıkkale’ye gelen depremzedelere yapılacak yardımların sevk ve koordinasyonu ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda, afetzedelerin barınması konusunda “Evim Yuvan Olsun” projesi kapsamında yapılacak olan çalışmalar görüşüldü. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere “Evim Yuvan Olsun” uygulaması hayata geçirilmişti. Hayırseverlerin güvenilir bir uygulamayla evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli kira bedelleriyle ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunabilecekleri bir sistem devreye alındı. 

 

SÖZLEŞME İMZALANACAK

Ev tahsis etme imkanı olmayan vatandaşlar ise sistem üzerinden nakdi bağış yoluyla depremzedelere barınma desteği verebilecek. Uygulama üzerinden oluşan konaklama imkanları, depremzedelerin istifadesine sunulacak. Uygulama kapsamında, boş ya da kullanmadığı evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların başvurusu alınacak. Başvurular, evin bulunduğu ilçenin Kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında “Ödünç Sözleşmesi” imzalanacak. Belirlenen depremzede aile eve Kaymakamlık tarafından yerleştirilecek.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı