Anahtar Kelimeler: Esnaftan fidan desteği

Esnaftan fidan desteği

Esnaftan fidan desteği

Gençer, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun koordinatörlüğünde yangında zarar gören bölgeler için esnaflarla birlikte fidan desteği sağlanacağını belirtti.

DESTEK ÇALIŞMASI

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İshak Gençer, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun koordinatörlüğünde yangında zarar gören bölgeler için esnaarla birlikte fidan desteği sağlanacağını belirtti. Türkiye’nin farklı illerinde çok sayıda noktada çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ağaçlandırma kampanyası başlatıldı. TESK’in koordinatörlüğünde yürütülecek olan çalışmalar kapsamında şehitler diyarı Kırıkkale’de bu konuda üzerine düşen çaba ve gayreti gösterecek. Oda Başkanı İshak Gençer, “Ülke genelindeki tüm esnaf ve sanatkarlar, kendileri ve aileleri adına en az bir ağaç dikerek yanan ormanların yeniden yeşertilmesini sağlayacak” dedi.

DESTEK AÇIKLAMASI

Orman yangınları sebebi ile zarar gören bölgelerin tekrar ağaçlandırılarak yeşertilmesi için TESK’in 13 mesleki federasyon ve 82 bağlı birliğe genelge gönderdiğine vurgu yapan Gençer, “Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve kısa sürede ülke genelinde birçok bölgeye yayılan orman yangın hepimizin ciğerini yaktı. Yaşanan maddi ve manevi kayıplar ülkece hepimizi derinden üzdü. Yangında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yanan ağaçlar, yangında kaybettiğimiz canlar geleceğimizdi. Yanan ormanlarımızı telafi etmek ve yeniden yeşertmek için federasyonumuzun düzenlediği kampanya ile ülke genelindeki tüm esnaf ve sanatkarlar olarak en az bir ağaç dikerek orman yangınlarıyla mücadele seferberliğine destek oluyoruz" dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı