Anahtar Kelimeler: Esnafın borcu ertelenmeli

Esnafın borcu ertelenmeli

Esnafın borcu ertelenmeli

Yurtdan, esnafa rahat bir nefes aldırmak için günü gelen borçlarının yılsonuna ertelenmesi gerektiğini savundu. Yurtdan, “Borçlar ertelenmezse esnafın büyük bir bölümü icraya düşer” uyarısında bulundu.

 

Önemli bir konu

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle iş yapamaz hale gelen esnafın borç yüküne dikkat çeken Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan, esnafa rahat bir nefes aldırmak için günü gelen borçlarının yılsonuna ertelenmesi gerektiğini savundu. Yurtdan, “Borçlar ertelenmezse esnafın büyük bir bölümü icraya düşer” uyarısında bulundu. Esnafın ve sanatkarların ertelenen kredi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur borçlarının ödeme zamanı geliyor. Ekim ayı itibariyle esnaf için oldukça zorlu bir ay olacak. Üstelik, Covid-19 pandemesinde artan vaka sayısı nedeniyle işlerde beklenen artış olmadığından esnaf hala sıkıntı içinde. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Yurtdan, tam da bu noktada esnaf ve sanatkârların ertelenen borçlarının yıl sonuna kadar ertelenmesinin piyasaları rahatlatmak için kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

 

YURTDAN BİLGİ VERDİ

Yurtdan açıklama yaptı ve “Dünya genelinde olduğu gibi ilimizde de pandemi süreci sağlık ve sosyal hayatı olduğu kadar ekonomiyi de olumsuz yönde etkiledi. Hükümetin aldığı önlemler ve verdiği kredi destekleri ile ertelemeler de halen devam eden vaka sayısındaki artış nedeniyle beklenen hareketliliği getirmedi. Pandemi öncesindeki cirolarından çok düşük kazançlar elde eden esnaf ve sanatkâr, 15 gün sonra başlayacak olan ertelenen borçlarının ödemelerini nasıl yapacağını kara kara düşünüyor. Kapalı olduğu süreçte kazancı hiç olmayan esnafımız, kontrollü şekilde açıldıktan sonra da eski kazancına ulaşamadı. Hal böyle iken kira, faturalar, vergiler, prim ödemeleri, kredi ödemeleri arttı ve bu borçların ödenmesi imkansız bir hale dönüştü. Yeniden artış gösteren bu pandemi ortamında ertelenen borçların ödenmesi şuan için mümkün görünmüyor. Borçlar ertelenmezse esnafın büyük bir bölümü icraya düşer. Bu noktada acil yapılması gereken yılsonuna kadar mevcut borçların yeniden ertelenmesi ve esnafın rahat nefes alması sağlanmalıdır” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli