Esnaf kefalette kredi sıkıntısı yok

Esnaf kefalette kredi sıkıntısı yok

Esnaf kefalette kredi sıkıntısı yok

Cebeci açıklamalarda bulundu

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, 2018 yılında esnafların 130 milyon TL kredi kullandığını ve bu yılda kredi sıkıntısının olmadığını söyledi.

GAZETECİLERLE BULUŞTU

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Cebeci dün gazetecilerle bir araya gelerek, 2018 yılını değerlendirdi. İlk olarak ´10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlayan Başkan Cebeci, ?Gazeteciler gününüz kutlu olsun. Zor şartlar altında görev yapıyorsunuz. Biz bunları biliyoruz ve sizleri de bu yönden takdir ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde aramızda ayrılan gazetecilere de Allah´tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun?

AÇIKLAMALAR YAPTI

Kooperatifi gecikmelide olsa tüm talepleri yerine getirdiğini söyleyen Cebeci, ?Kooperatifimiz 2018 yılında her türlü olumsuzluklara rağmen ekonomik sıkıntılara rağmen birazda gecikmeli olsa tüm talepleri yerine getirdi. Yıl içerisinde ortaklarımıza kullandırdığımız kredi 130 milyon TL. Kredi faizlerimiz ise bir yıllık vadelerde yüzde 4, bir yılı aşan vadelerde ise yüzde 5´dir. 5 yıla kadar da vadeli kredi veriyoruz. Dövizin yükselmesi ülkede çok büyük sıkıntılar yarattı, hepimiz bunları da yaşadık. Kooperatif kredilerimizde ise hiçbir faiz artışına gidilmedi. Faizlerimiz eski şekli ile devam ediyor?

KREDİ AÇIKLAMASI

Hiçbir ortaklarını mağdur etmemek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Cebeci, ?2019 yılında da Sayın Cumhurbaşkanımız Salı günü açıkladı. Esnaf ve Sanatkarlara kullandırmak üzere 22 milyar gibi bir rakam açıklandı. Bu yıl içerisinde ülke genelinde ki kredimiz kullandırılacak. Kırıkkale´de bundan fazlası ile payanı alıyor. Şuanda kooperatifimizin finansman sıkıntısı da yok. Ortaklarımızın tamamı ve ya yeni iş yeri açarak hiç kredi kullanmayan esnafımızın hepsini bugünden itibaren kredilendiriyoruz. Kooperatifimize müracaat ederek, kredisi verilecek? dedi. 



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli