Anahtar Kelimeler: Erdoğan Göçer dava

Erdoğan´dan Göçer´e dava!

Erdoğan´dan Göçer´e dava!

Erdoğan´dan Göçer´e dava!

20 bin lira istiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer´e 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

DAVA KONUSU OLAY

Erdoğan´ın avukatları Fatih Şahin, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan´ın açtığı davanın dilekçesinde, Göçer´in 6 Eylül 2015´te sosyal paylaşım sitesi Twitter´dan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın fotoğrafı ile birlikte ileti paylaştığı anlatıldı. İletiyle Göçer´in, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a "açıkça hakaret ettiği ve kişilik haklarının ihlaline neden olduğu" belirtilen dilekçede, şunlar kaydedildi: "Davalının (Göçer) kasıtlı olarak hareket ettiği ve dava konusu ifadeler ile açıkça hakaret etmeyi, aşağılamayı, müvekkil Sayın Erdoğan´ın kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, müvekkilimizin toplumun husumetine ve kinine maruz kalmasını amaçladığı da son derece açıktır.

?HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ?

Bunun içindir ki bu sözlerin düşünce açıklaması olarak kabulü olanaksızdır. Aksi halde toplumda bir kargaşa ortamı yaratılmış olur. Bu denli ağır hakaretlerin düşünce açıklaması olarak kabulü halinde, kişilik değerleri hukuk ve anayasal güvenceden yoksun kalacaktır. Dilekçede, Göçer´den 20 bin lira manevi tazminat talep edildiği bildirildi. Göçer, davanın ardından ?Cumhurbaşkanı RTE hakkımızda 20 bin liralık manevi tazminat davası açmış. Biz de hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Büyük Türk milletinin adaletine güveniyoruz? dedi. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false