Anahtar Kelimeler: Erdoğan Açılışa Geliyor

Erdoğan Açılışa Geliyor

Erdoğan Açılışa Geliyor

Erdoğan Açılışa Geliyor

Vatandaş ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğinde yaptırılan kapalı alanda ortalama 4 bin, açık alanda 6 bin kişi olmak üzere toplam 10 bin kişinin birlikte namaz kılabileceği Nur camiinin açılışı bugün yapılacak. Kırıkkale'nin sembolü olacak Nur Camiinin açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kesecek.

 

 Erdoğan Açılışa Gelecek

Bugün Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Kırıkkale'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selimiye Camisi'nden esinlenerek yaptırılan Nur Camii başta olmak üzere yapımı tamamlanan aynı zamanda Kırıkkale'nin plakası olan 71 tesisin açılışını yapacak. Saat 11.20 sularında Kırıkkale'ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale Belediyesi ziyaretinin ardından Nur Camii açılışına katılacak. Nur Camii'nin açılış kurdelesini kesecek olan Erdoğan, Cuma namazını da burada kılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Valilik ziyaretinin ardından 14.30'da Cumhuriyet Meydanında toplu açılış törenine katılarak halka hitap edecek.

 

Özel Program Hazırlandı

Yapılan hazırlıklarla ilgili bilgi veren Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek 11.00-12.00 arası özel bir program tertip edeceğiz. Bu program daha çok Kuran ziyafeti ve ilahi dinletileriyle zuhur bulacak. Diyanet İşleri'nin yurt dışından getirdiği öğrencilerle ilahi sunumu olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle resmi programa geçeceğiz. Bu programla davetlilerimiz arasında erkek-bayan ayrımı yapmadık. Böyle tarihi bir caminin açılışı esnasında sokaklardan duyulacak şekilde ses düzeni oluşturulacak. Görüntü için dev ekranlar kurulmuş olacak. Açılış esnasında vatandaşlarımıza hurma ve şerbet ikramları yapılacak. Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi Yönetim Kurulunun öncülüğünde özverili, fedakar, bilinçli ve kolektif bir çalışmanın neticesinde ülkemiz bir Şahesere”, Kırıkkale ilimiz bir Ulu Mabede” kavuştu" dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli